Nyitókép: Gyimesi György fb-oldala

 

Ritkán látható gyomrost kapott a Most-Híd, Simon Zsolt, a magukat hibernáló, Orosz Örs vezette Összefogás, valamint az a széles mediális holdudvar, mely az elmúlt hónapokban a liberális, progresszív világlátást, ideológiát próbálta uralkodóvá tenni a Szövetségen belül.

 

Mert semmi mással nem magyarázható az az összehangolt hadjárat, mely Gyimesi György ellen indult, amikor az OĽaNO magyarja úgy döntött, hogy jön segíteni elérni a parlamenti bejutást.

 

A kényelmest a kényelmetlenre, biztos bejutást az OĽaNO listáján a bizonytalanra cserélve. Dolgozni az ellustult, országos politizálástól elszokott, a parlamentet csak a tévéből látó, az igénytelenségbe belekényelmesedett magyar „politikusok” helyett is.

 hirdetes_810x300  

 

Mégis Gyimesi volt a látszólagos oka annak, hogy egyesek távoztak a Szövetségből, míg mások inkább tetszhalott állapotba helyezték magukat, kivárva a „jó időt.”

 

Az Összefogás platform "hibernálja" magát és nem indul a választásokon. Távolodik a Szövetségtől, gyengítí a magyar képviselet esélyeit. Szerintetek ez:

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Csakhogy a jó idő megérkezett. Az IPSOS legutóbbi, 2023 májusi felmérése ugyanis 3,8 százalékra mérte a Szövetséget.

 

Mindezt a legnagyobb belső konfliktusok közepette, amikor az Új Szó, a Pátria rádió, a Bumm, a Paraméter, a Napunk folyamatosan azt a narratívát erőltette a felvidéki magyarságra, hogy Gyimesire nincs szükség, mert szétveri az egységet.

 

Nos, az ellenkezője történt. Gyimesi jött, és egységet teremtett. Az áruló hidasok távoztak, a számító összefogásosok elhallgattak. Gyimesi érkeztével pedig megindult a párt népszerűségi indexe felfelé. Hitet adott, hitelességet kölcsönzött azoknak is, akik ezt talán már meg sem érdemlik.

 

Dzurinda a Kékek (Modrí) és a Most-Híd 2023 összefogásról: A 21. században már nincs helye az etnikai politizálásnak

 

A Gyimesi-effektus tehát igenis mérhető. Mégpedig pozitív előjellel. Az ugyanis még a politikában sem megszokott, hogy egy párt az egyik platform szétesése után erősödik. Úgy, hogy azok távoznak, akik a Szövetség arcai voltak és uralták a liberális, progresszív médiát.

 

Mit mutat mindez?

 

Azt, hogy aki maradt, illetve aki most összeáll, az sokkal elfogadhatóbb a választóknak, mint ami eddig volt. Innen érdemes végre elkezdenie a munkát az MKP-nak, és akkor a növekedés tendenciává válhat.

 

Soha nem látott sötét sereg és pénzösszeg száll harcba a Szövetség politikai likvidálására

 

Áprilisban az IPSOS alig 2,4 százalékot mért a magyar pártnak. Gyimesi érkezése után pedig 3,8 százalékot. Miközben Solymos és Rigó távozott, Orosz Örs hibernálta magát, Mózes Szabolcs pedig eltűnt.

 

Jól van ez így. Lesz ez még több is. Lesz ez még több is?

 

Körkép.sk-hírlevél: Most-Híd 2023. De ki az a Sylvia Beňová? Jön a pénzzel kitömött sötét sereg a Szövetség likvidálására. Mit mutat rólunk a 2021-es népszámlálás?

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.