Nyitókép: sita

 

Kedden a belügyminisztériumban járt az előrehozott választásokon magát a Most-Híddal együtt indító Kékek (Modrí) elnöke, Mikuláš Dzurinda. Ivan Šimko belügyminiszter szerint nagyon vigyázott arra, hogy ne beszéljenek politikai témákról, állítólag csak tanácsot kért tőle az európai biztonsági trendekről.

 

„Koncepcionális anyagokat készítünk elő. Nagyra tartom az ítéletét. Az európai trendekről az EPP európai parlamenti agytröszt igazgatójával szerettem volna beszélni és egyéb tanácsokat is kértem tőle”

 

magyarázta Šimko a szerdai kormányülés után.

 

A belügyminisztérium még kedden kora este tájékoztatott a találkozóról, a közleményben azt írták, hogy „az ország biztonságával összefüggő kérdésekről beszélgettek”.

  hirdetes_300x300   

 

„Nagyon ügyeltem arra, hogy a megbeszélés ne politikai témákról szóljon” – mondta Šimko. „Ezért is kértem a sajtóosztályt, hogy adjanak ki közleményt, nehogy úgy tűnjön, hogy titokban találkozunk.”

 

Dzurinda néhány napja állt össze a Szövetségből kiugrott hidasokkal. Šimko Dzurinda két kormányában miniszter volt, majd miután néhány társával kiléptek az SDKÚ-ból, megalapította a Slobodné fórum nevű formációt.

 

dennikn.sk

Megosztás:
Címkék: Mikuláš Dzurinda

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!