Nyitókép forrása: reprofoto

 

Az OĽANO OĽANO a priatelia néven vág neki a választásoknak, bár a más pártokkal folytatott tárgyalások még nem zárultak le. Az OĽANO listáján indul a NOVA, a Za ľudíval és a KÚ-val (az Anna Záborské-féle Keresztény Unióval) még tárgyalásokat folytatnak. Az OĽANO is próbál nyitni a kisebbségek felé, roma és magyar platformot is létrehoznak a párton belül. Az előbbi a Pačivale Roma nevet viseli (magyarul „tisztességes romákat” jelent). A magyar patform Magyar Szívek néven jön létre.

 

„Hét éve harcolunk közösen a NOVA-val a maffia ellen, amely uralja az államot. Együtt megakadályozzuk, hogy a maffia a fasisztákkal együtt hatalomra kerüljenek”

 

mondta Matovič pénteki sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az OĽANO-n és szövetségesein kívül nem lát olyan pártot a politikai palettán, amely „kellő hajlandóságot és elhivatottságot mutat” a maffiakormány megakadályozása iránt.

 

Matovič jelezte, hogy a Szövetséget is megkereste, hogy a magyar párt önállóan akar-e indulni, de rögtön kiemelte, hogy nem folynak tárgyalások közöttük.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.