Nyitókép: Bauer Ildikó Fb-oldala

 

Önmagukat ugyan gyakran új politikusokként szokták prezentálni, akik mentesek az elmúlt időszak terheitől, módszereiket tekintve azonban már most felveszik a harcot a legtoxikusabb felvidéki magyar közéleti szereplőkkel.

 

Orosz Örsről és Mózes Szabolcsról, az Összefogás platform két fő arcáról beszélünk, akik a felvidéki magyar politika legnehezebb napjaiban politikai hibernálást hirdettek, szembemenve platformjuk elnökségének döntésével.

 

 hirdetes_300x300  

Örs, miket írsz Te a Facebookon? Nem ez volt a döntésünk!

 

Szabolcs, nem azért jöttünk a politikába, hogy hibernálódjunk!

 

Ilyen, és ehhez hasonló neheztelésektől, kemény számonkérésektől volt hangos a Világi Oszkár csallóközi oligarcha által életre hívott Összefogás platform belső kommunikációja az elmúlt napokban.

 

Politikai szélhámoskodás Komáromban. Bauer Ildikó polgármester-jelölti kampányát kifizetetlen számlák kísérik

 

A két liberális, progresszív politikus, Orosz Örs, mint az Összefogás platform vezetője, illetve Mózes Szabolcs, mint a platform tagja, illetve a Szövetség-Aliancia párt alelnöke szembementek ugyanis saját platformjuk elnökségének döntésével.

 

Villa Rosa-i okosítás Világitól

 

A vita annak apropóján robbant ki, hogy milyen pozíciót, milyen álláspontot képviseljen a legkisebb platform a Szövetségen belül a toxikus hidasok (Solymos, Rigó, Agócs, Balódi és társaik) távozása után.

 

Hibernált és két nem hibernált összefogásos „politikusok”. Kép: Bauer Ildikó Fb-oldala

 

A túlnyomó többség, főleg Nagy József, Zachar Pál, Pálinkás Éva, Agócs Gergely és más regionális politikusok vezetésével a Szövetségen belüli aktív politizálás, és a parlamenti bejutás érdekében való aktív munkát hangoztattak.

 

Orosz és Mózes azonban, miután Világi Oszkár éttermében, a dunaszerdahelyi Villa Rosaban szokásos eligazításon vettek részt, megpuccsolták platformjuk döntését. Ennek leglátványosabb jele Orosz Örs Fb-bejegyzése volt, aki társai nevében hibernációt hirdetett.

 

 

Azaz, alibi politizálásra, kivárásra alapozva. Megvárva, mi sül ki Gyimesi György érkezéséből a Szövetségen belül, milyenek lesznek a választási felmérések, hogy csapódik le a 4-5 hidas áruló távozása, hogy aztán sunnyogva a megfelelő oldalra álljanak.

 

A két puccsista lépése azonban nem szült jó vért platformjukon belül sem. Szembement ugyanis saját döntésükkel, és kizárólag egyéni érdeket képvisel.

 

Az Összefogás platform "hibernálja" magát és nem indul a választásokon. Távolodik a Szövetségtől, gyengítí a magyar képviselet esélyeit. Szerintetek ez:

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Miért hibernálódtak?

 

Orosz Örssel ugyanis Világi Oszkár mint következő pártelnökkel számol, amennyiben a Szövetség-Aliancia elbukik a szeptember 30-i parlamenti választásokon. Hibernálásuk is ezt a logikát követi.

 

 

Világi minderről közvetve nyíltan Mózes Szabolcs meghívására a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumban beszélt, melyről itt írtunk bővebben. Az „új politikus” Mózes eleve összeférhetetlen helyzetben van, ugyanis aktív politikusként egy elvileg apolitikus szakkollégiumot vezet.

 

Brüsszel hasonló dolog miatt kritizálta a Fideszt Magyarországon, ahol rendezték is a helyzetet. Mózes azonban játssza a néma leventét, felveszi a több ezer eurós havi fizetést a Szakkolégium élén, közben pedig pártszínekben politizál (ha épp nem a hibernálásban segít).

 

Viola Miklós Orosz Örsnek: Hibernálnál? Akkor itt a jellem vége

 

Egyenes gerincű, személyi integritással rendelkező egyénnél az ilyesmi elképzelhetetlen. Mózesnál azonban mindennapos, megszokott dolog.

 

Mózes Szabolcs politikus, pártalelnök, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium főállású, fizetett vezetője. Kép: PMSZ fb-oldala

 

Miközben tehát Orosz és Mózes két társukkal együtt Világi Oszkár csicskásaiként kisebbségbe került az Összefogáson belül, a platform többsége, beleértve az ifjúsági tagozatot, maradt a Szövetségben és a Forró-vonalat támogatja. Pálinkás Évi pedig egyenesen Gyimesi Györgyöt kisérgeti aktívan annak lakossági fórumain.

 

Zajlik hát az élet az Összefogáson belül is. Egyesek dolgoznának, feltéve, ha a hibernáltak hagynák őket.

A Körkép.sk megkérdezi olvasóit: Milyen útmutatóra van szüksége az Összefogásnak és Orosz Örsnek? (Szavazással)

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.