Nyitókép: Postoj/Andrej Lojan

 

A szeptemberi előrehozott választások előtt visszatér a Kereszténydemokrata Mozgalomba (KDH) František Mikloško, aki hosszú éveken át volt a mozgalom tagja. Visszatérését Milan Majerský, a KDH elnöke erősítette meg hétfői sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a Szlovák Köztársaság egyik legkiválóbb személyiségének visszatéréséről van szó.

 

Majerský szerint Mikloško „egy olyan személyiség, akinek ma is van mondanivalója a szlovák politikában”. Mint megjegyezte, a szlovákok megérdemlik, hogy jobb legyen az életük az országban. Ugyanakkor meg van győződve arról, hogy a KDH vissza tudja állítani a normális életet Szlovákiában.

 

„A Smer-SD kormánya és az OĽANO egyik kormánya után az emberek megérdemlik, hogy jobban éljenek” – mondta a KDH vezetője, aki bízik benne, hogy Mikloško személyében ez a régi-új erősítés segíthet a változásban.

 hirdetes_810x300  

 

Mikloško szerint ez az időszak az a pillanat, amikor Szlovákia jövőbeli irányáról és történelméről döntünk. Szerinte ha a Smer-SD ismét hatalomra kerül, akkor társadalomként depresszióba zuhanunk.

 

A mozgalom régi-új tagja nagyra értékelte a KDH vezetőjét, mert elmondása szerint olyan emberről van szó, aki nem irigykedik a környezetére, hanem örül annak, hogy új emberek érkeznek, akik segíteni szeretnének a KDH-nak. Megerősítette, hogy Majerský kereste meg a visszatérés ügyében. „Engem leginkább a Szlovákiáért vívott meccs motivált” – mondta Mikloško.

 

„Önállóan készülünk a választásokra” – erősítette meg a KDH elnöke. Mint hozzátette, a jelöltlistán különböző területek szakértőit ​​vonják össze, és további erősítéseket terveznek.

 

Mikloško 15 év után tér vissza a KDH-ba, a kereszténydemokratáktól 2008-ban távozott.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.