Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az Ódor-kormány programnyilatkozatának terve megfelel Eduard Heger volt kormányfő, a Demokraták elnöke várakozásainak. Ódor Lajos kormányfővel folytatott keddi megbeszélésén elmondása szerint az uniós alapokban fennmaradt támogatások lehívásáról is beszéltek.

 

„Egyelőre a kormányprogram kereteiről beszéltünk, az egyes minisztereknek kell elkészíteniük a saját fejezeteik végső változatát. Jelenleg abba az irányba haladunk, hogy megfelel az elvárt feltételeknek” – mondta Heger az Ódorral folytatott találkozó után.

 

Heger nem látja értelmét azért bizalmat szavazni a kormány tagjainak, hogy majd vissza lehessen hívni őket. „Számomra az a lényeg, hogy a minisztereket ne váltsák le, hogy sikeresek legyenek. Ezért beszéltünk a tartalmi kérdésekről a kormányfővel” – tette hozzá.

 hirdetes_300x300  

 

A volt kormányfő azt is leszögezte, nem vallott kudarcot a kormánya a helyreállítási terv végrehajtásával. Elmondása szerint ősszel megérkezhet a harmadik kifizetés a helyreállítási terv keretében, és ezt sikernek tartja. Úgy véli, a szakértői kormány képes lesz szeptemberig elérni a tervvel kapcsolatos további mérföldköveket.

 

Annak kapcsán, hogy az ország uniós támogatásoktól eshet el, kijelentette, amikor 2020-ban kezdett a kormány, hétéves programozási időszak végén jártunk, és az uniós támogatások 30 százaléka volt felhasználva.

 

„A mi kormányunk igyekezett a lehető legtöbb támogatást lehívni, feleannyi idő alatt többet sikerült, mint az előző kormánynak” – mondta, kiemelve, hogy a támogatások kérdése olyan kihívás, amellyel meg kell birkózni, Ódornak fokoznia kell a támogatások lehívásának és felhasználásának ellenőrzését.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!