Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

A parlament ebben a hónapban már nem tárgyalja az idő előtt megszakított májusi ülésszakból időszűke miatt kimaradt törvényeket. Az OĽANO által összehívott rendkívüli ülést nem sikerült megnyitni, mivel a törvényhozás nem volt határozatképes – vagyis a képviselők több mint fele nem volt jelen a teremben. Emiatt már csak a következő, június 13-án kezdődő ülésen tárgyalnak a beterjesztésekről a képviselők.

 

A májusi ülésszakot az SaS kezdeményezésére, a Sme rodina és az ellenzék támogatásával zárták le idő előtt. Nagy valószínűséggel több olyan programpont is terítéken volt, amelyet ezek a pártok nem szívesen tárgyaltak volna meg – például a 363-as paragrafus kérdése, vagy az a beadvány, ami a parlamenti határozattal kötötte volna meg a kormány kezét az uniós szavazásokkor.

 

Az OĽANO ezért rendkívüli ülést kezdeményezett, ám azt megnyitni már nem sikerült. Eredetileg azt javasolták, hogy minden, a májusi rendes ülésből kimaradt beadványt tárgyaljanak meg – volt is nagy felháborodás a pártok között, ami miatt némiképp módosították a javaslatukat, de hiába.

 

 hirdetes_810x300  

Valószínű, hogy egy sor javaslat megtárgyalására és meg vagy leszavazására már nem jut idő júniusban, a választásokig (szeptember 30.) pedig a parlament már érdemben nem fog dolgozni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!