Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Állami hatóságok képviselőiből álló csoport kérte Brüsszelben az Európai Unió és a NATO struktúráit, hogy lépjenek fel az ellenzékkel szemben. Ezt a Smer-SD ellenzéki párt elnöke, Robert Fico mondta szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Szerinte a külföldi üzleti út résztvevői hibrid fenyegetésnek minősítették a szlovák ellenzéket, és bejelentették, ha az ellenzék nyeri a választásokat, fennáll annak a veszélye, hogy Szlovákia kilép a NATO-ból.

 

„Valaki áprilisban 21 fős csoportot küldött Szlovákiából, amelyből 15-16 fő az állami hatóságok képviselője volt. Magas rangú EU-tisztviselőkkel kommunikáltak, meglátogatták Jourová asszonyt (Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke – szerk. megj.), a NATO-központban tartózkodtak és beavatkozást kértek a szlovák ellenzék ellen, mert az egyre inkább kezd dominánssá és veszélyessé válni Szlovákia számára”

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki Fico, hozzátéve, hogy ez szervezett bűnözés a demokrácia és az ellenzék ellen.

 

A Smer-SD sajtótájékoztatóján jelen volt Tomáš Taraba független képviselő is, akivel Fico elmondása szerint a brüsszeli munkaúttal kapcsolatban végeztek információcserét.

 

„Ki kell derítenünk, ki a szerzője ennek a küldetésnek. Az alkotmányos tisztviselők közül ki tudott erről?” – mondta Taraba. A Smer-SD a Hlas-SD párt képviselőit is meghívta a sajtótájékoztatóra, de ők megtagadták a részvételt.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!