Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az OĽANO mozgalom és barátai abban az esetben szavaznak bizalmat a szakértői kormánynak, ha az teljesíti két követelésüket. A gyermekenként járó 200 eurós pótlék fenntartásának biztosítása mellett a szeptemberi parlamenti választáson való részvételért járó 500 eurós jutalom jóváhagyását is követelik rövidített jogalkotási eljárásban. Ez következik a mozgalom vezetőjének, Igor Matovičnak a Ľudovít Ódor miniszterelnökkel folytatott szombati találkozója utáni nyilatkozatából.

 

„A miniszterelnök elfogadta, vagyis meghallgatta a két követelésünket. Megbeszélések várnak rá más politikai pártokkal is, hogy ezt megtárgyalja velük. Ha támogatást akar, akkor most demonstrálnia kell a tárgyalókészségét”

 

– mondta Matovič.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič garanciát kér a miniszterelnöktől arra, hogy ne töröljék el azt a gyermekenként járó 200 eurót, amelyet az adóbónusz és a családi pótlék emelésén keresztül vitt át. Ezt azzal indokolja, hogy attól tart, megjelenhet a „gyermekes családokon való spórolás” igyekezete. Állítása szerint Zuzana Čaputová államfő és a Progresszív Szlovákia parlamenten kívüli mozgalom a juttatás ellen harcolt.

 

A miniszterelnöktől egyúttal azt is kéri, hogy a választáson való részvételért járó jutalom támogatásáról is tárgyaljon a többi párttal, és azt rövidített jogalkotási eljárásban fogadják el. „Célunk a szavazók részvételének maximalizálása” – mondta. A szeptemberi parlamenti választást „Szlovákia életéért folytatott küzdelemnek” nevezte.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!