Nyitókép: SITA/Diana Černáková/archív

 

A Focus ügynökség a Markíza Televízió Testre szabva (Na telo) műsorának újabb felmérést készített a politikai pártok aktuális preferenciáiról. A felmérés szerint továbbra is a Smer nyerné a választásokat, amelyre a válaszadók 18 százaléka szavazna. A második a Hlas-SD párt a szavazatok 17,4 százalékával.

 

A korábbi Focus-felmérésekhez képest gyengült a Progresszív Szlovákia, amelyre jelenleg csak a válaszadók 12,5 százaléka adná voksát. A negyedik helyet a Republika mozgalom foglalta el, amelyet a választók 9,7 százaléka támogatna. Utánuk pedig a Sme rodina következik 6,6 százalékkal.

 

A KDH 5,5 százalékos támogatással szintén bejutna a parlamentbe, valamint az OĽaNO és az SaS is, mindkettő 5,3 százalékkal.

 hirdetes_810x300  

 

A legjelentősebb növekedést az SNS könyvelheti el – az áprilisi felméréshez képest 0,7 százalékkal erősödött –, amelyre a válaszadók 4,7 százaléka szavazna. A választópolgárok négy százaléka a Szövetség-Aliancia pártra adná a szavazatát.

 

Forrás: TvNoviny.sk

 

Eduard Heger Demokratái továbbra is zuhannak. A legutóbbi felmérésben 3,6 százalékot kapott a párt, ezúttal 0,4 százalékkal kevesebbet (3,2%).

 

Az eredmények alapján a Smer 34, a Hlas eggyel kevesebb helyet foglalna el a parlamentben. Ezt követi a Progresívne Slovensko (23), a Republika (18) és a Sme rodina (12). A KDH-nak, az OĽaNO-nak és az SaS-nek egyaránt 10 képviselője lenne.

 

A Focus ügynökség május 24. és a május 31. között végezte a felmérést 1 012 válaszadó részvételével.

 

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 16 százaléka nem venne részt a választásokon, 13,7 százalékuk pedig bizonytalan.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.