Nyitókép forrása: Gyimesi György hivatalos facebook-oldala

 

Fontos összefüggésekre hívta fel a figyelmet Gyimesi György kedden videóbejegyzésében. Elmondása szerint a munka-, szociális- és családügyi minisztérium 21,7 millió euróval támogatta Soros György Nyitott Társadalomért Alapítványát. A pénz állítólag az ukrán menekültek szlovákiai integrációját és boldogulását hivatott támogatni. Csakhogy a történet itt nem ér véget.

 

A Soros-alapítvány ugyanis a pénzből további szervezeteket támogat. A projektben részt vesz többek között a Pontis Alapítvány, amelynek alapítója egy amerikai szervezet. Sokkal érdekesebb azonban a SOCIA Alapítvány, amely a fent említett összegből 3,5 millió eurót kap, és amelynek egyik vezetőségi tagja Andrea Cocherová, aki történetesen a Demokrati párt alelnöke.

 

Gyimesi arra hívta fel a figyelmet:

 

 hirdetes_810x300  

„Annyi biztos, hogy az amerikaiak egyre több pénzt áldoznak nemes célokra, és a támogatásokból pedig egyre többen mutatkoznak meg politikusként is. Kampány van, már a hazai források is elérhetőek”

 

szögezte le. Majd hozzátette:

 

„Ideje lenne észre venni, itthon is van mit támogatni”

 

mondta.

 

Kedden a Smer és a Republika is megszellőztette ugyanezeket az információkat. Azóta az egyik érintett alapítványos is reagált, bár cáfolat helyett csak pontosítottak a helyzeten.

 

A Pontis állítása szerint a támogatást nem a Nyílt Társadalomért Alapítvány pozsonyi fiókja kapta meg, hanem egy hat alapítványból álló konzorcium, amely aztán 80 másik szervezet között osztja el a pénzt.

 

Azt azonban el kellett ismerniük, hogy ennek a konzorciumnak a Nyílt Társadalom Alapítvány a vezető szervezete, így az összkép érdemben nem változik. Ez pedig úgy fest, hogy állami pénzek Soros-alapítványokhoz kerülnek, az alapítványok mögött pedig legalább egy olyan személy akad, aki egy atlantista-progresszív párt választási sikerében érdekelt…

 


Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.