Nyitókép: aktuality.sk

 

Ezt mondta a felvidéki magyarság első számú árulója az újabb megosztási kísérletükhöz készségesen asszisztáló Aktuality.sk portál beszélgetős műsorában.

 

Bugár ezzel arra a felvetésre reagált, miszerint a Szövetség-Aliancia állítja, hogy a Most-Híd platform a Szövetségen belül továbbra is működik és nem szűnt meg, bár néhány hidas tag távozott.

 

 hirdetes_810x300  

Bugárnak így nincs más választása, mint a kínos magyarázkodás arról, hogy mit keres egy ugyanilyen nevű politikai alakzat, a Most-Híd Mikuláš Dzurindával közös projektben.

 

Király Zsolt a Štandardnak: Legutóbb minden harmadik magyar az OĽaNO-ra szavazott. Ezúttal akár a Smert is választhatja

 

Mi mást kereshetne, mint a magyarság megosztását, és a Szövetség parlamenti bejutási esélyeinek gyengítését Simon Zsolttal együtt, amihez a szlovák média, illetve Világi Oszkár oligarcha egyaránt készségesen asszisztál.

 

Világi átlépte a vonalat, ami Simicskának is a fejébe került

 

Világinak ugyanis anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy Budapest és Pozsony felé továbbra is fenntartsa pénzemberi státuszát. Hogy a felvidéki magyarság politikai képviselete helyett ő, egymaga dönthessen befektetésekről, fejlesztésekről, eurómilliókról, lehetőleg saját igényei szerint.

 

 

E tekintetben tehát Bugár és Világi egy követ fújnak.

 

Király Zsolt: Világi diktál, Rigó, Solymos és Orosz cselekszik: Szét kell verni a Szövetséget – A Körkép.sk benézett a kulisszák mögé

 

De vissza a műsorban elhangzottakhoz:

 

Bugár igyekezett azt a képet felrajzolni, hogy a Most-Híd platform tagjainak többsége távozott. Csakhogy ez alig három tucat személyt jelent, miközben a Most-Híd tagság 85 százaléka, megyei képviselőik túlnyomó többsége nem kért Solymosból, Rigóból, Agócsból, Bugárból és inkább a Szövetségben maradt. A nemzetáruló Rigó Konrád zsarolási kísérletei ellenére is.

 

„Természetesen én magam is segítem majd a Most-Híd és a Modrí kampányát”

 

– árulta el meglepetésre Bugár. Hozzátéve, hogy az arca is feltűnik majd az óriásplakátokon.

 

Lakossági fórumokon, kampányrendezvényeken fogok részt venni, mintha én magam is jelölt lennék”

 

ecsetelte, jelezve, hogy újra hadrendbe áll.

Segítem őket, amennyire csak lehet”

nyomatékosította.

 

A cél ugyanis világos, a feladatot el kell végezni: gyengíteni a Szövetséget, amennyire csak lehet.

 

Áll a bál az Összefogás platformnál: Orosz Örs és Mózes Szabolcs túllépte saját hatáskörét

 

Ez a közös célja Világinak, Bugárnak és Simonnak egyaránt.

 

Bugár ezzel lényegében a távozott hidasok informális vezetőjévé lépett elő. Formálisan Solymos, a háttérben azonban Bugár koordinálja a történéseket. Mindezt Dzurinda szavai is megerősítik, aki a napokban úgy nyilatkozott, hogy a Most-Híd számára ott van, ahol Bugár Béla is jelen van.

 

 

Bugár a műsorban azt is elmondta, hogy bízik abban, hogy sikerül elérniük az öt százalékot. Hogy valójában mennyien bíznak még benne, azt jól mutatta a Most-Híd legutóbbi eredménye (a 2020-as parlamenti választásokon 2,05 százalékot értek el, amivel még az állami támogatástól is elestek). A somorjai politikusról azt is érdemes tudni, hogy legutóbb, amikor 2019-ben államfőválasztásra adta a fejét, a választók alig 3,11 százalékkal küldték őt haza. Öt évvel korábban, 2014-ben Bárdos Gyula jobb eredményt ért el úgy, hogy a Most-Híd akkor is inkább egy másik, szlovák jelöltet, Pavol Hrušovskýt támogatta.

 

Kell ennél ékesebb bizonyíték arra, hogy ha Bugárt valaki azért fizetné, hogy a felvidéki magyarságot megossza, akkor azt pontosan így tenné?

 

Bugár egykori pártigazgatója lecsapott a Magyar Demokratikus Szövetségre

 

Arra a kérdésre, hogy mit keres még a politikában, tekintve, hogy már nyugdíjba vonult, azt mondta, hogy a mai politikusoknak nincs elég tapasztalatuk.

 

„Olyan politikusokra van szükség, akik nyugalmat, biztonságot, anyagi jólétet tudnak teremteni és nem fognak zavarni

 

fogalmazott. Elfelejtve hogy a valóságban ennek épp az ellenkezőjét teszi lassan már 35 éve.

 

 

Bugár egy többszörösen bukott, hiteltelen, sértett politikus, akit már csak a személyes bosszú éltet. Mindez óriási szégyen és szomorú látvány egy ilyen kaliberű, évtizedes tapasztalattal rendelkező közéleti szereplő esetében.

 

Láthatóan nagy a baj a távozott Most-Híd háza táján, ha már Bugár Bélát is ki kellett tolniuk a mauzóleumból.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 18 olvasónak tetszik ez a cikk.