Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Ivan Šimko volt miniszter a választások után szeretné átvenni a KDH vezetését. Erejét és tapasztalatát a választások utáni közgyűlésen szeretné felajánlani. Szavai szerint meg akarja védeni a mozgalomban a pluralitást, de egyben segíteni szeretne abban, hogy a jó, bölcs és naprakész érvényesüljön benne. Erről a közösségi oldalán tájékoztatott.

 

„Támogatni szeretném azt, ami a belső és külső együttműködés felé irányul, ami a kortárs ember megértésére törekszik nemre, korra, társadalmi helyzetre, de vallási meggyőződésre vagy szexuális irányultságra való tekintet nélkül. Meggyőződésem, hogy ez az, ami igazán keresztény és demokratikus, és mindig erre törekedtem a KDH-ban”

 

– jelentette ki.

 

Šimko szerint a mozgalomban új gondolatokat lehet találni, de olyanokat is, amelyek olyan dolgokhoz ragaszkodnak, amelyeken az élet már túlmutat.

 

„Találkozunk benne okossággal, de butasággal is. Jókkal és elesettekkel. Egyszerűekkel, sőt egyszerű gondolkodásúakkal, de intelligensekkel és bölcsekkel is“ – zárta szavait.

 

Hozzátette: három héttel a választások előtt nem akar semmi meggondolatlanságot tenni. Emellett mindent meg akar tenni azért, hogy a KDH visszakerüljön az első ligába.

 

Šimko szerint a választások előtt minden nyilvánosan kimondott vagy leírt szót mérlegelni kell. „Bárcsak azok lennének tisztában ezzel, akik a választási eredményekért a fő felelősséget viselik” – mutatott rá.

 

A KDH élén jelenleg Milan Majerský áll.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!