A Szövetség-Aliancia 18-as listájának 5. helyén induló Pál Attilával, a Szövetség-Aliancia Most-Híd platformjának vezetőjével beszélgettünk.

 

Hogyan értékeli a választási kampányt?

 

Egy jól előkészített választási programot sikerült összeraknunk és volt lehetőségünk ezt bemutatni, átbeszélni a választóinkkal. Úgy látom, egyre többen megértették közülük, hogy fontos a részvétel, mert csak mi tudjuk érdemben képviselni a Dél- és Kelet-Szlovákiai régióinkat. Ez pedig az egyetlen magyar lista, a 18-as számú Szövetség választásilistája.  

 

 hirdetes_810x300  

Mi volt az, ami leginkább meglepte pozitív értelemben?

 

A választók hozzáállása pozitív volt számomra. Tudatosították, hogy csak mi lehetünk azok, akik az érdekeiket kepviselik, az értékrendjük azonos a miénkkel.  A magyar közösségen  kívül a roma, a ruszin és a régió szlovák lakosságát is sikerült megszólítani. A velünk egy régióban élő szlovákok közül is vannak, akik partnerként állnak hozzánk! Ezért van mire építenünk és van miért dolgoznunk tovább!

 

 

Bízik a jó eredményben?

 

„Igen!“ Bízok a választók józan ítélőképességem, hogy átlátják a jelen helyzetet és hogy a bizalmukat is ki fogjuk érdemelni. Vannak felmérések,  ahol még a 6 százalékot is túllépjük, de van, ahol csak 4 százalék környékén vagyunk. Churchill azt mondta, hogy nem a felméréseket kell megnyerni, hanem a választásokat. Bele kell még húzni, fontos a régióban a magasabb részvételi arány.  

 

Járva a magyarlakta régiót, mi hozhatja meg Ön szerint a parlamenti bejutást?

 

Az, hogy lássák a választópolgárok, mi közöttük élünk, halljuk, értjük és megéljük a problémáikat, félelmeiket és örömeiket is. De a legfontosabb az, hogy összetartozunk.

 

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és szöveg

 

Miben más ez a Szövetség, ez a jelöltlista, mint a Gyimesi György, Halász Béla előtti állapot?

 

Teret adunk mindenkinek, aki úgy érezte, hogy közösen tudunk a legtöbbet tenni az ügyért, az emberekért, a régióinkért. Aki nem így érezte, hogy ez fontos, az elment, máshol próbálkozik és úgy döntött, nem ezekért az emberekért akar dolgozni. Mi felvállaljuk a magyar közösség érdekeit és nem osztjuk a magyarságot! Gyimesi György is a magyar közösség érdekeit képviseli velünk együtt és úgy gondolom, hogy ezen a listán olyan emberek szerepelnek, akik ezért tenni akarnak és tenni is tudnak. 

 

Mi vár a Szövetségre október 1-je után?

 

Reméljük, egy nyugodt éjszaka, egy sikeres választás után, ahol megköszönjük a választóinknak, hogy lehetőséget adtak nekünk, hogy Őket képviselhetjük! Ezután pedig felkészülni a még keményebb további munkára. 

 

Mi az utolsó üzenete a választókhoz?

 

Tisztelt választópolgárok! A Szövetség az egyedüli magyar párt, amelyik a szívén viseli a felvidéki magyarság sorsát és jövőjét. Ezért kérem a magyar közösség összes választópolgárát, hogy szeptember 30-án menjenek el választani, vigyenek magukkal legalább 2 embert, válasszák ki a 18-as listát, az egyetlen magyar listát, a Szövetséget. A felvidéki magyar közösség jövője az Önök kezében van. 

 

„ITT AZ IDŐ!“

„EGYÜTT SIKERÜLNI FOG!“

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.