Nyitókép: Berényi József fb-oldala

 

A Szövetség-Aliancia története legjobb eredményét elérve 15 ezer szavazat híján mégsem került be a parlamentbe. A másik két, magyarokat megszólítani hivatott vegyespárt megsemmisítő vereséget szenvedett, választási eredményük tized százalékban mérhető.

 

Király Zsolt: Miért született ilyen eredmény?

 

Az eredmények után megszólalt Berényi József is, a Szövetség-Aliancia elnökségi tagja. Berényi eddig a Szövetség MKP platformjának elnökeként volt jegyezve. Azzal, hogy a platform megjelenítésétől eltekintett, már előre jelzi, hogy a párt várhatóan megszünteti saját platformjait.

hirdetes_starlux810x300

 

Keserű számvetés – új korszak kezdődik, ahonnan nincs visszatérés

 

Berényi elmondta, hogy jelenleg a választások kiértékelése zajlik. Ugyanakkor kritikát fogalmazott meg az általa csak neoliberális szlov-magy médiának nevezett sajtó ténykedésével kapcsolatban.  Szlovákiai magyar szinten ide a Pátria rádió, az Új Szó, a Paraméter, a Bumm és a Napunk hírportálok tartoznak.

 

Berényi szerint nehéz figyelmem kívül hagyni azt a jelenséget, hogy a neoliberális szlov-magy média csak a Szövetség nem bejutásával foglalkozik.

 

„Azt teljesen figyelmen kívül hagyják, hogy akiket futtattak, megsemmisítő vereséget szenvedtek. A Modrí–Most-Hídra kb. 2500 magyar szavazhatott, hiszen Solymos 2439 preferenciaszavazatot kapott (a rájuk leadott 7935-ből), Simon pedig 1395 karikát kapott (3486 listájukra leadott szavazatból) a Magyar Fórum listavezetőjeként!”

 

– mutatott rá Berényi.

 

Mint ismert, a Szövetség szavazatainak száma 130 183, ebből Forró Krisztiánt pártelnököt és listavezetőt 56 438-an karikázták, Gyimesi Györgyöt pedig, aki a legerősebb mandátummal bíró független politikus, 31 351-en.

 

„Ezt NEM elemzi a szlov-magy neoliberális sajtó. Pedig a jövőbeni magyar egység megőrzése és erősítése itt kezdődne, de nekik ismét a rombolás a feladatuk”

 

– zárta a politikus.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.