Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

A Hlas-SD megalapítása a választók becsapása volt azzal a céllal, hogy több szavazatot szerezzenek a Smer-SD-vel. A Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini csatlakozott az egyetlen emberhez, aki megmentheti őt a börtöntől – jelentette ki az OĽANO és Barátai mozgalom vezetője, Igor Matovič válaszul a Hlas-SD azon döntésére, hogy mostantól már csak a Smer-SD-vel és az SNS-szel tárgyalnak az új kormány megalakításáról.

 

„Három éve csak mi mondjuk ki azt, hogy a Hlas megalapításának a választók szimpla becsapása volt a célja, hogy több szavazatot szerezzenek a Smerrel. Sajnos sok újságíró és politikus elhitte, hogy ebben a pillanatban Pellegrini demokrataként fog viselkedni. Mi voltunk az egyetlenek, akik megmondták, hogy csatlakozni fog az övéihez, a maffiához”

 

– mondta Matovič.

 

 hirdetes_810x300  

SaS: Pellegrini egy sötét koalícióra cserélte le Szlovákiát

 

A Hlas-SD vezetője, Peter Pellegrini lecserélte Szlovákiát egy sötét koalícióra és a múltba való visszatérésre – reagált Pellegrini döntésére az SaS. Az SaS kemény ellenzék akar lenni és ellenőrizni szeretné a kormányt.

 

„Számunkra kiábrándító, hogy nemcsak a miniszterelnöki posztra, hanem a belügyminisztériumi posztra sem érkezett azonnali ajánlat Peter Pellegrininek, és sajnos Robert Fico ezt kihasználta. Többször is figyelmeztettünk erre a forgatókönyvre. Szlovákia nehéz évek előtt áll”

 

– mondta Richard Sulík, az SaS vezetője.

 

Arra a következtetésre jutott, hogy Szlovákia olyan kérdésekkel néz szembe, hogy mi lesz a kisebbségek jogaival, az igazságszolgáltatással és az ország külföldi irányultságával.

 

Pellegrini kedden a Hlas-SD elnökségének egyhangú döntéséről tájékoztatott, miszerint a kormányalakításról már csak a Smer-SD-vel és az SNS-szel folytat további tárgyalásokat. A Smer-SD vezetője, Robert Fico megerősítette, hogy továbbra is a Hlas-SD-vel és az SNS-szel való koalíciót részesíti előnyben.

 

Breaking: Pellegrini bejelentette, hogy már csak a Smerrel és az SNS-szel tárgyal

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!