Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Joshua A. Bickel

 

Szlovákia minden valószínűség szerint meghosszabbítja az ukrán gabona ellen bevezetett importkorlátozó intézkedéseket – jelentette be Richard Takáč (Smer) mezőgazdasági miniszter.

 

Szlovákia jelenleg a kukorica, a repce, a napraforgómag és a búza importját korlátozza Ukrajnából. A szlovák agrárminiszter szerint Szlovákia továbbra is támogatja a szolidaritási folyosókon keresztül történő gabonatranzitot (ez nem egyenlő az importtal, a gabona csak átmegy az országon), ugyanakkor azt is jelezte, hogy az ukrán gabona nagy része a harmadik országok helyett az európai piacon marad, tisztességtelen versenyt teremtve a szlovákiai termények rovására.

 

„Szlovákiában mintegy 500 ezer hektáron termesztünk gabonát, ezért számunkra nagyon fontos a gabonatermesztés színvonalának megtartása”

 

mondta Takáč.

hirdetes_starlux810x300

 

„Azt várjuk, hogy az Európai Bizottság egy rendszerszintű javaslat keretében megoldást kínáljon. Amíg azonban az EU nem tud megoldást találni, az ukrán gabona importjának tiltása a szlovákiai piacra továbbra is érvényben marad”

 

hangsúlyozta a miniszter.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!