Nyitókép forrása: Forró Krisztián hivatalos facebook-oldala

 

A Szövetség országos elnöksége kedden úgy döntött, hogy javasolni fogja, hogy a párt Forró Krisztián országos pártelnököt indítsa a jövőre esedékes elnökválasztáson. A javaslatról a december 9-én összeülő kongresszus dönt. A hírt maga Forró közölte a nyilvánossággal a közösségi médiában.

 

Forró azt is elárulta, hogy ha a kongresszus támogatni fogja, ő vállalja a jelölést.

 

„Amennyiben a kongresszusunk bizalmat szavaz, vállalom a jelölést. A felvidéki magyarságnak kell saját jelöltet indítania, hogy hallassuk hangunkat, hogy jelezzük, itt vagyunk! Nyelvünkért, kultúránkért, megmaradásunkért.”

 

Király Zsolt, a Körkép.sk főszerkesztője hétfői elemzésében már előre jelezte Forró államfőjelölti ambícióit:

 

„Forró nem titkolt célja, hogy jobb eredményt érjen el Bárdos Gyulánál, aki a 2014-es államfőválasztáson viszonylag gyengén szerepelt. Az országos szinten különféle hitelességi problémák, személyi harcok miatt egyre súlyosabb problémákkal küzdő, anyagilag ellenben rendkívül jó kondícióban lévő Csemadok elnöke legutóbb, 2014-ben az akkor még közel 10 százalékos felvidéki magyarság létszáma mellett alig 5,5 százalékot szerzett. (…) Forró tehát legalább 5,5 százalékot szeretne szerezni, Gyimesiről pedig már szó sem esik. Úgy tudjuk, a párt és maga Forró kifejezetten nem szeretné, ha Gyimesi bezavarna, azaz indulna az államfőválasztáson.”

 

A teljes háttércikk itt olvasható.

 

Király Zsolt: A hallgatás ára: Minden marad a régiben a Szövetségben (mi várható a kongresszuson?)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!