Nyitókép: ta3/Beáta Čúzyová

 

Peter Pellegrini házelnök, a Hlas-SD elnöke, vasárnap a TA3 V politike (A politikában) c. vitaműsor vendége volt, ahol többek között esetleges államfőjelöltségéről is beszélt.

 

Pellegrini elmondása szerint tudja, hogy mindenkit érdekel, hogy indul-e a jövő tavasszal esedékes államfőválasztáson.

 

„Még mindig érvényes, amit mondtam. Nagyon komolyan fontolgatjuk a párton belül”

 

közölte azzal, hogy a következő napokban, hetekben országszerte meglátogatja a párt alapszervezeteit.

 hirdetes_810x300  

 

„Ez nem lehet csak az én önző döntésem, hanem a párt döntésének kell lennie, amelynek 2600 tagja van”

 

mondta el.

 

A házelnök a karácsonyi időszakot arra szeretné használni, hogy elgondolkozzon a lehetőségen, majd végleges döntését az új évben közölje a nyilvánossággal.

 

A műsorvezető megemlítette Pellegrininek, hogy Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter már múlt héten azt mondta a TA3 műsorában, hogy Pellegrini már elhatározta magát.

 

„Taraba úrnak talán valamilyen harmadik szeme van, vagy természetfölötti képességei nálam többet tudni. Még nem hoztam végleges döntést”

 

kommentálta Pellegrini azzal, hogy ez nem könnyű döntés, nagyon személyes elhatározás. Épp ezért időt kért, hogy döntést hozhassanak a párton belül.

 

Amint arról korábban beszámoltunk, Robert Fico kormányfő a Sobotné dialógy műsorában azt mondta, hogy ő és a Smer is támogatja Pellegrinit, ha úgy dönt, hogy megméretteti magát.

 

Pellegrini elmondta, hogy értékeli Fico szavait, mivel az egész Smer támogatását megkapná ezáltal. Bevallása szerint még senkivel sem tárgyalt ebben az ügyben, mivel még nem döntött.

 

Megemlítette, hogy még Andrej Danko és az SNS sem kommentálta, hogy támogatná-e őt a jelöltségben.

 

„Ha megszületik a döntés, azt akarom, hogy a Hlas helyezzen ebbe a pozícióba. Utána fogjuk keresni a támogatást. Meglátjuk, hogy miként dönt az SNS. Tiszteletben fogom tartani a döntésüket, legyen az bármi”

 

tette hozzá Pellegrini.

 

Andrej Danko egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy szeretnék, ha a koalíció közös jelöltet tudna állítani. Amennyiben erre nem kerülne sor, akkor fognak saját jelöltet keresni.

 

ta3.com, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!