Nyitókép forrása: facebook

 

David Púchovský szerint a belügyminisztériumból „lassan de biztosan hoaxgyár” válik. Így reagált Matúš Šutaj Eštok (HLAS) belügyminiszter minapi kijelentésére.

 

Púchovský vezette anno a rendőrség Hoaxok és csalások nevű oldalát, amely nevével ellentétben nem a csalásokra összpontosított, hanem a nyugati liberális narratívákat támogatta alá, nem egyszer álhírekkel, dezinformációval. Az ellentmondásokra figyelmeztető olvasókkal szemben Púchovský arrogánsan és fenyegetően viselkedett, a békepártiakat oroszbérenceknek és orosz kollaboránsoknak bélyegezte. Púchovský tagja volt annak a delegációnak, amely a parlamenti választások előtt Brüsszelben kérte a NATO és EU képviselőit, hogy avatkozzanak be az ellenzék (akkor Smer és HLAS) ellen – ezek után nyilvánvaló volt, hogy Púchovskýnak nem lesz maradása a belügynél.

 

Púchovský nemrég azt állította, hogy azért távozott a rendőrség alkalmazásából, mert a belügyminisztérium utasította egy facebookos bejegyzés törlésére a rendőrség oldaláról.

 

 hirdetes_810x300  

Ezt Šutaj Eštok tagadta:

 

„Ez egy hazugság, vagy az utolsó álhír, amit hallhattunk az idézőjeles álhírellenes harcostól”

 

mondta a belügyminiszter. Erre jött később Púchovský viszontválasza, hogy a belügyminisztérium „lassan de biztosan álhírgyárrá” változik. A volt liberális propagandát folytató belügyi alkalmazott szerint Šutaj Eštok kijelentése is azt bizonyítja, hogy jól tette, hogy önként távozott a belügy kötelékéből.

 

Sok mindent megmagyaráz, hogy Púchovský ma már Ján Spišiak parlamenti képviselő, egykori rendőrfőnök asszisztense, aki történetesen a Progresívne Slovensko tagja.

 

Azt sem mellékes, hogy a kormányhivatal vezetője korábban jelezte, egész hálózat működött a minisztériumok között, olyan emberekből, akiknek a feladata az volt, hogy a minisztériumok nyilvánosság felé gyakorolt kommunikációjában kizárólag a nyugati liberális mainstream narratívái érvényesüljenek, legyen szó háborúról, gender-propagandáról vagy  szankciókról.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!