Nyitókép: parameter.sk

 

Horony Ákos kisebbségi kormánybiztos nem ért egyet a Művészeti Alap (FPU) és a Kisebbségi Kulturális Alap (FPKNM – KKA) összevonásának tervével. Csütörtökön a közösségi hálón jelentette be, hogy az ügyben levelet írt Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszternek.

 

„A törvény-előkészítő tervben meghatározott feladatok módosítását kértem, összhangban a kormány programnyilatkozatával”

 

közölte a kormánybiztos.

 

Horony megjegyezte, hogy a kormánynyilatkozat szerint a Fico-kormány a 2016 és 2020 között bevált módszer alapján kívánja támogatni a nemzeti kisebbségek fejlődését, tehát aszerint, mint amikor létrehozták a KKA-t.

 

 hirdetes_300x300  

Személyes találkozót is kért a minisztertől az álláspontok tisztázása érdekében. Horony kijelentette, hogy szorgalmazni fogja, hogy a minisztérium által korábban létrehozott, a nemzeti kisebbségek képviselőivel működő munkacsoportot is vonják be a törvénymódosítás előkészítésébe.

 

„Kisebbségi kormánybiztosként ragaszkodom a részvételen alapuló döntéshozatali folyamatok fenntartásához a támogatások odaítélésekor”

 

írta a kormánybiztos.

 

Horony Ákos a napokban nagyinterjút adott a Körképnek, mely ITT olvasható.

 

A kulturális minisztérium korábban közölte, az összevonás csak az egyik lehetséges megoldás a támogatási alapok hatékonyabb működésére, és a cél a bürokrácia csökkentése, valamint a támogatásra jogosultak körének bővítése. A tárca tájékoztatása szerint a végső megoldást nyilvános szakmai párbeszéd és az érintett csoportok képviselőivel folytatott egyeztetés előzi meg.

 

Horony Ákos kisebbségügyi kormánybiztos kizárólag szlovák nyelvű Facebook-posztja itt érhető el:

 

 

Körkép.sk, tasr

Megosztás:
Címkék: Horony Ákos KKA

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!