Nyitókép forrása: 

 

A szlovák köztársasági elnök egyben a szlovák hadsereg főparancsnoka is, és bár békeidőben ennek nem lenne különösebb jelentősége, most, hogy háború dúl a szomszédban, a nyugati országok pedig katonai beavatkozást fontolgatnak, az államfő személye kulcsfontosságú kérdéssé vált.

 

„Mikor, ha nem most számít igazán, hogy milyen álláspontja van a Szlovák Köztársaság államfőjének a háború kapcsán. Már számtalanszor láthattuk, hogy Ukrajna felfegyverzésére a liberális-progresszív erőtér emberei két kézzel jelentkeznek. Ma azonban valami sokkal súlyosabbra és veszélyesebbre akarom felhívni a figyelmet.

 

Arra, hogy Ivak Korčok egy olyan hihetetlenül karrierista diplomata, aki az Egyesült Államok iránti megfelelési kényszerből nem hezitálna feláldozni még a polgári lakosságot sem”

 

– mondta Gyimesi. Majd emlékeztetett, hogy mikor az USA háborút indított Irak ellen, azt állítva, hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak, majd kiderült, hogy ez utóbbi információ hazugság, Korčok beszédesen nyilatkozott a dologról:

 hirdetes_810x300  

 

„Az amerikai háború Irakban egymillió polgári áldozatot követelt, és amikor erre Korčoknál rákérdeztek, azzal próbált érvelni, hogy a háborút bár nem lehet megbocsátani a tömegpusztító fegyverek létezésével, de Irak megtámadása helyes lépés volt. Ha az az ember, aki ma elnök akar lenni és ezzel egyúttal megszerezné a hadsereg feletti parancsnokságot is, nem tekinti hibának egymillió civil megölését, mi mindenre lehet még képes? Mit vagy kit lenne még képes feláldozni idegen érdekekért?”

 

mondta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.