Nyitókép: sita

 

Boris Susko igazságügyi miniszter szerint ha a medializált hírek igazak, akkor az Alkotmánybíróság a Btk. változtatásainak felfüggesztésével saját korábbi döntéseit cáfolta meg. Susko kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy a bírósági döntéshez a sajtó korábban hozzájutott, mint az érintett állami szervek.

 

„Ha igazak a hírek, akkor konstatálnom kell, hogy Szlovákia történetében eddig még sosem történt meg, hogy a legfelsőbb bírói testület – Alkotmánybíróság – nem nyilvános döntéseivel a sajtó korábban rendelkezzen, mint az érintett állami szervek.”

 

közölte Susko, majd emlékeztetett, hogy az Alkotmánybíróság nem rég azt nyilatkozta, hogy azokban az ügyekben, amelyekben épp eljárást folytat, a törvényes lépéseken kívül nem fog kommunikálni senkivel sem.

 

 hirdetes_400x285  

Susko arra is figyelmeztetett, hogy a törvénymódosítás még nem jelent meg a Törvénytárban, tehát még nem lépett érvénybe. Rámutatott egyben az Alkotmánybíróság néhány korábbi döntésére is.

 

„Szlovákia történetében még sosem történt meg, hogy az Alkotmánybíróság olyan törvényről döntött volna, amely még nem lépett érvénybe”

 

húzta alá.

 

Az Alkotmánybíróság felfüggesztette a Btk. egyes rendelkezéseit

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!