Nyitókép: SITA/Jakub Julény

 

Peter Pellegrini államfőjelölt, a Hlas-SD elnöke nem aggódik amiatt, hogy ha megválasztanák államfőnek, gond adódhat a kormány vagy pártja parlamenti frakciójának stabilitásával.

 

Pellegrini kedden a közösségi hálón kijelentette, hogy pártja egészen a következő parlamenti választásokig megbízható támasza lesz a kormánykoalíciónak.

 

„Ha bizalmat szavaznak nekem az emberek, nem fogom kritikátlanul csodálni a kormányt. Ehelyett méltó és együttműködő partnere leszek, aki a néptől kapott felhatalmazást.”

 

jelentette ki Pellegrini.

 hirdetes_300x300  

 

Az ország külpolitikájával kapcsolatban kijelentette, hogy nem engedi meg, hogy Szlovákia elveszítse vétójogát az Európai Unióban. Egyúttal azt is kijelentette, hogy nem akarja átvenni a kormánytól a külpolitika irányításával kapcsolatos jogköröket sem.

 

A kormánytól elvárja, hogy tiszteletben tartsák az államfő állaspontját is és egységes külpolitikai irányvonalat képviseljenek.

 

Pellegrini azt is hangsúlyozta, hogy sosem fogja azt kérni az európai intézményektől, hogy állítsák le a Szlovákiának nyújtott uniós támogatások folyósítását.

 

Pellegrini visszautasította azt az állítást, hogy megválasztása veszélybe sodorná az ország külpolitikai irányultságát.

 

„Szlovákia mélyen beágyazódott az Európai Unióba és a NATO-ba, de ez nem jelenti azt, hogy mindenre csak bólogatni fog, amit a partnerei diktálnak”

 

tette még hozzá.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!