(…)Pillanatnyilag Dankonak az a legjobb, hogy titokzatos maradhat – először arról beszélt, hogy minkét variációnak 50-50 százalékos esélyt ad (pedig az SNS-ről tudjuk, hogy több vezetője nyíltan a Smer felé húz), most pedig csak Ficoval tárgyal, aki mint a választások győztese, megbízást kapott Andrej Kiska köztársasági elnöktől a kormányalakításra.

 

(…)Csakhogy a valóságban elég nehéz elképzelni, hogy az SNS végül bejelentené, hogy kormányt alakítana Sulíkkal és a magyarokkal. Danko számára ez veszélyes és önpusztító lépés lehet (…) mert ellenfelének kapná a még mindig erős Smer-t és a teret nyerő ĽSNS-t.

 

Éppen ezért nincs semmilyen politikai vagy hatalmi logikája, hogy az SNS része legyen Sulík kormányának.

 

 hirdetes_810x300  

(…) Ezen kívül az SNS-nek problémát okozhat Marian Kotleba is. (…) Danko számára a Smerre játszani taktikus lépés, – senki sem képes annyit ajánlani neki, mint a Smer, és nem csak hatalmi de üzleti szempontból sem.

 

(…) A Most-Híd  vezére egy ilyen (Smerrel kötött) koalíciót könnyebben megvédene a magyarok előtt, mint Danko a jobboldali koalícióval a szlovákok előtt. Bugárnak más problémája van – a szlovákjaival. Jakab Elemér és Simon Zsolt viszonylag gyorsan meg tudnának egyezni a Smerrel, csakhogy éppen a Most szlovák része az, amely fellázadhat a Híd ellen emiatt. (…)

 

Postoj.sk, Martin Hanus: Kto spácha harakiri – Bugár alebo Danko?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!