Arról, hogyan támogatja a korábbi érsek a liberális politikust.

 

Elnöki kert, péntek délután. A korábbi nagyszombati érsek, Robert Bezák a Progresívne Slovensko alelnökét, Zuzana Zuzanu Čaputovát támogatja.

 

Furcsa sajtótájékoztató. Az érsek, és mellette az értékrendileg legliberálisabb párt, mely alig pár hete támogatta az abortuszt egy különösen gusztustalan videó klippel, ahol az abortuszhoz való jog mellett politikus-anyukák érveltek, miközben körülöttük a megszületett gyerekeik játszottak.

 

 hirdetes_810x300  

Robert Bezák valahol erre a témára saját híveinek korábban már írt egy pásztorlevelet. Az egyik legjobban, amilyet nálunk valaha írtak. Ebben az anya-gyermek kapcsolatáról teljesen másként fogalmazott. Most egy anyát, jogászt támogat és kiemeli érzékenységét, empátiáját, jogi képességeit. Furcsa.

 

A politikusnő és az érsek a katolicizmusról és a liberalizmusról beszéltek a sajtótájékoztatón, és az egész egy nagy káosz volt. A politikusnő nem érzékeli az ellentmondást, az értékeket összeegyeztethetőnek tartja, az érsek számára ugyanakkor a katolicizmus néha túlságosan is liberális.

 

Még furcsább volt, hogy a politikusnő számára az érsek és a vele való beszélgetés mindig inspiratív, tiszteli őt az értékei és a hithez való hűsége miatt. Robert Bezák a sajtótájékoztatón egyszer sem említi Isten nevét. Beszél a politikáról, a demokráciáról, Szlovákiáról – de az Istenről egy szót sem.

(…)

 

Postoj.skJaroslav Daniška: Bezák választása

Kép: Zuzana Čaputová fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.