(…)

 

Danko a háttérben már régóta az államfői poszt megszerzésén serénykedik. Úgy kínálkozik fel, mint a második Gašparovič, aki hivatalosan nem smeres jelölt, ám abban az időben, amikor a Smernek nem áll jól a szénája, mégis barátságos államfőjelölt lehet. Amennyiben a Smernek nem lenne saját jelöltje, Dr. Danko képes lenne helyettesíteni – úgy, mint annak idején Dr. Gašparovič.

 

Danko nagyon jól tudja, hogy ennek a forgatókönyvnek a legnagyobb előnye az, hogy titkon az összes smeres retteg az államfőválasztás második fordulójától. A második forduló ugyanis egy referendum lesz a Smerről, így bárki is kerül be, az emberek az egész kampány mellett mást sem fognak mellette látni, mint Ficot és Kaliňákot. (…)

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Mivel ez a forgatókönyv az összes smerest megrémíti, ezért jön Andrej Danko az ő ajánlatával: Kedves kollégák! Nem kell, hogy a pártotoknak saját jelöltje legyen, hiszen itt vagyok én. Pontosan úgy, ahogy 2004-ben, amikor Ivan Gašparovič is jónak bizonyult. A második fordulóba Mečiarra együtt jutott be, akit sikeresen legyőzött. 2009-ben pedig Iveta Radičovával szemben ismét megvédte a pozícióját.

 

Mindez szép, de!

 

(…)

 

Danko sokkal rosszabb Gašparovičhoz képest.

 

Az SNS (Matovič és Kotleba pártjával együtt) egy olyan párt mintapéldája, ahol az elnök dönt mindenről. Csakhogy az SNS nem csak egy párt, hanem egy bámulatos idea, ami akkor is túlél mindent, ha a vállalat tulajdonosa távozik (ellentétben Matovič és Kotleba pártjával). (…)

 

Danko nem a második Gašparovič. Úgy szeretne viselkedni, de nem az. Az SNS a távozása után nem fog felbomlani, és az SNS választói sem fognak automatikusan átállni a Smerhez. Másodsorban, Danko sokkal nagyobb problémákat okozott Ficonak és Pellegrininek a kormányzás során, mint Bugár, vagy bármelyik más ellenzéki vezető. Senki sem tudja elképzelni, hogy miként viselkedne, ha hatalmilag is független lenne a Smertől. Harmadsorban Dr. Danko professzionálisan sem egy Dr. Gašparovič. Egyik sem tartozik a nagy jogászok közé, de míg az egyik tudta leplezni és hamisítani, addig a másik még ennyit sem tudott.

 

(…)

 

A Smernek szüksége van egy saját jelöltre és egy saját kampányra, hogy népszerűsítse a pártját és megmutassa a választóknak, hogy Fico miatt nem kell szégyenkezniük, továbbá egy kicsit az ellenzékbe vonulásra is felkészülhetnek.

 

(…)

 

Postoj.sk, Jaroslav Daniška: Budem druhý Gašparovič

Nyitókép: Marko Erd/SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!