Világi Tamás nagybodaki polgármester rosszul időzítettnek és kellőképpen át nem gondoltnak tartja az iskolabusz beindítását a tanév végén.

 

A bősi felvízcsatorna jobb partján fekvő Nagybodak polgármestere, Világi Tamás most, március közepén ugyanazt tudja mondani, amit két héttel ezelőtt: neki is mindössze a médiákban megjelent információi vannak a kísérleti iskolabusz-projektről. Pedig az a községüket is érintené és már április elsejétől indulna. Nagyon kellemetlen neki, hogy a betoppanó újságíróknak folyton azt kell mondania, ő sem tud többet erről, mint maguk a kérdezők.

 

Szárnyashajó a Dunán Nagybodaknál. Kép: Google maps

 

Tőlük hallotta azt is, hogy állítólag csak 8 személyes lenne az a kisbusz, amelyet a bősi erőmű mögötti területen elzárt három szomszédos falu, Doborgaz, Vajka és Nagybodak részére kapna a minisztériumtól a kérelmező doborgazi önkormányzat.  Nem marad más hátra, mint várni arra, hogy az iskolabuszt Érsek Árpád minisztertől kért Boráros József doborgazi polgármester a részletekkel megkeresse őt, vagy a minisztériumból jelentkezzenek.

 hirdetes_300x300  

 

Április elsejei tréfa lenne a doborgazi sulibusz?

 

Világi Tamás kellőképpen át nem gondoltnak és rosszul időzítettnek tartja a próbajelleggel közlekedő iskolabusz beindítását a tanév utolsó hónapjaiban.

 

„Egy ilyen projektet a tanév elejére kellene időzíteni, hogy mindenki kellőképpen felkészülhessen. Ráadásul arra is kell gondolni, hogy a község önkormányzatának szükséges pénzt elkülönítenie erre a célra a költségvetéséből, hiszen a kiadásokat tervezni kell

 

– véli a nagybodaki polgármester. Az előtt is értetlenül áll – amit szintén a médiában megjelent beszámolókból tudott meg – hogy nekik olyan iskolabusz üzemeltetéséhez kellene hozzájárulniuk, amely Dunacsún fele járna, tehát épp ellenkező irányba, hiszen Nagybodakról Bősre utazik a reggeli menetrendszerű járattal 12 iskolás és 4 óvodás korú gyermek. Nekik inkább olyan iskolabusz kellene, amelyik délután hazahozná Bősről a gyerekeket, mert akik fél háromkor végeznek az iskolában, jelenleg csak fél ötkor tudnak hazajönni.

 

Kép: Google

 

Világi Tamást alig három hónapja iktatták be a polgármesteri tisztségbe, az MKP színeiben indult és megnyerte az elődje elhúzódó betegsége miatt kiírt időközi választásokat. Újonc polgármesterként úgy véli, ahhoz képest, hogy amennyire nagy felhajtással harangozta be a kormánykoalíció három minisztere – Robert Kaliňák, Peter Plavčan és Érsek Árpád az áprilistól, a beíratások kezdetén induló iskolabusz-projektet, a folytatás nagyon laposra sikeredett, hiszen azóta semmi érdemi lépés nem történt.

 

Sok szóbeszéd a helybéliek között éppen a nagy csönd miatt látott azóta napvilágot, mert a sajtóban fel-felbukkanó téma élénken foglalkoztatja a falubelieket is. Ezért a márciusi 28-ra tervezett nagybodaki képviselő-testületi ülésen az iskolabusz ügyét is  megtárgyalja az önkormányzat.

 

P. Vonyik Erzsébet

 

Nyitókép: Nagybodaki buszmegálló (Google)

 

További ajánlott írásunk:

 

Levélben fordultak Robert Fico kormányfőhöz: Különleges státuszt a Kis-Csallóköznek!

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!