Indonéz fotóművész Mario Blanco kiállítása nyílt az Esztergomi Vármúzeum Rondella Galériájában. Meseszerű, szürreális képek által nyerünk bepillantást Bali szépségeibe és mélységeibe.

 

A művész első alkalommal állít ki Európában, Magyarország az első állomása. Csakúgy mint máskor, most is sokan érkeztek Párkányból és környékéről. Ilyenkor érzi át igazán az ember, mekkora jelentősége van a Mária Valéria hídnak – összeköt családokat, kultúrát, gazdaságot.

 

 

 hirdetes_810x300  

 

Debreceni Nelli és tánccsoportja balizéz táncot ad elő

 

Mario Blanco Indonézia leghíresebb és legbefolyásosabb képző-és fotóművésze. Apja don Antonio Blanco, az „őrült spanyol” is híres festő volt – aki Balira költözött és egy gyönyörű balinéz nőt vett feleségül – életükről film is készült.

 

„Édesapám és édesanyám Balin, az istenek szigetén éltek. Apám hamar beilleszkedett és a közösség is befogadta. Két hektár földet is kapott, hogy megtapasztalhassa, milyen csodaszép Ubud vidéke. Szívével, lelkével balinézzé vált. Filozófiája, jósága, embersége már életében mítikus alakká tette őt.  Ubud királya édesapám segítségével mutatatta meg a világnak, milyen varázslatos a sziget és milyenek az ott élő emberek”

 

– mesélte apjáról fia Mario Blanco.

 

Középen Mario Blanco jobbján Wening Esthyprobo nagykövet asszony, balján felesége

 

 

Különleges balinéz harapnivalók

 

Mario Blanco is örökölte apja tehetségét – zseniálisan fest és fényképez. Édesapját is Bali Dalínak hívták, s méltán viseli fia is ezt a művésznevet. Apja stúdióját mára híres múzeummá fejlesztette. Egyfajta guruja a balinéz művészvilágnak – felkarolja a tehetségeket, menedzseli múzeumát, fesztiválokat, kiállításokat szervez és persze fotóstúrákat, olyan különleges helyekre, ahol igazán lélegzetelállító képek készülhetnek.

 

A kiállított fotók  is olyan csodás szürrealista alkotások, hogy már-már festményeknek tűnnek.

 

„Apámnak köszönhetően nekem is kötelességem és küldetésem, hogy promotáljam Balit a művészet nyelvén „

 

– mondta el Mario Blanco a megnyitón.

 

 

A kiállítás 2017. május 28-ig lesz látható (hétfő kivételével) 11.00 – 16.00 között

 

Szöveg és képek: Bokor Klára

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!