Május 27-én szombaton kerül immár 24-ik alkalommal megrendezésre a Honti Borudvar és Ipolymenti Borverseny Ipolyságon a Városligetben.

 

A rendezvény két éve kapott fesztivál jelleget, amikor Petržel Tibor mellé szervezőként Sóder Péter és Nemcsok István is csatlakozott. A megmérettetésen az Ipolymenti régió 34 borászának 127 mintájából válassza ki a szakmai zsűri az éremre jogosult borokat, a díjazottakat több kategóriában hirdetik ki.

 

 

 hirdetes_810x300  

Gulyásfőző versennyel kezdődik a nap, amelyen 18 csapat méri össze kulináris tudásuk legjavát. A főzőverseny a 2 éve elhunyt Bratinka István emlékének adózik, aki maga is többször sikeresen helytállt a versenyen. A borudvaron 7 borász sátor lesz felállítva, a vendégsátorban a Domin & Kušický nagykürtösi termelő kap lehetőséget termékei megismertetésére. A borok mellett a régió desztillált párlatai is bemutatásra kerülnek, kóstoló kíséretében.

 

 

A jó italok és ételek mellé színes kulturális program is társul. Gazdag gyermekműsorok, kézműves sátor, az esti koncerteken a Peter Cmorík Band és a Republic várja az idelátogatókat.

 

Nemcsok István főszervező portálunknak elmondta, hogy, ezzel a rendezvénnyel többek között az is a céljuk, hogy próbálják a szebb napokat megélt Ipolymenti bortermelés régi fényét visszahozni. A klíma, a termőföld mind adott, hogy minőségi borok készüljenek, ám mégis egyre kevesebben szentelik idejüket ennek az ősi hivatásnak. Az évente egyre nagyobb tömegben idelátogatók száma azt mutatja, hogy igény van az ilyen eseményekre.

 

 

Remélhetőleg a hétvégére jósolt napfényes idő, a kellemes környezet és a színvonalas programok is csábítólag hatnak a hétvégi programot kereső embereknek, családoknak.

 

Dian Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!