Szombat délelőtt került megrendezésre a VII. Juniális a Fegyverneki Ferenc katolikus iskola Családbarát Iskolaprogram keretein belül, Ipolyságon.

 

Az eseményt Tóth Péter iskolai lelkész kültéri miséje nyitotta meg. A szervezők igyekeztek tartalmas programokkal színesebbé varázsolni a délelőttöt: a gyerekek a légvár, az arcfestés, az íjászat és a kézműves foglalkozások közül válogathattak kedvük szerint.

 

Az ipolysági Szent Imre cserkészcsapat segédletével a látogatók játékos vetélkedőkön vehettek részt. A jókedvre fogékony gyerekeket bohóc szórakoztatta a játszani vágyók pedig kipróbálhatták a Magyarországról érkezett kézzel készített Izolda fajátékokat.

 

 hirdetes_810x300  

Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a Vándor Aranykanál díjért folyó főzőversenyt, amely nem csak a diákok főzőtudományát kísértette meg, de erősítette az összetartás élményét és az egészséges versenyszellemet.

 

Pálffy Dezső iskolaigazgató szerint a kissé hűvös júniusi délelőttön nem csak az önfeledt szórakozás kapott teret, hanem a jövőbe tekintve sikerült ismét olyan családokat, szülőket megszólítani akik iskolaválasztás előtt állnak és az intézményükbe ilyen módón is bepillantást kaptak.

 

Fotó: Dian Csaba

 

A nap folyamán az igényes zene kedvelői részt vehettek Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid koncertjén.

 

A hangos, jókedvű gyerekzsivaj és a kora délutánra üresen konduló bográcsok bizonyították leginkább, hogy az idei juniálist ismét siker koronázta.

 

A rendezvény Nyitra megyei önkormányzatának támogatásával valósult meg.

 

Fotó: Dian Csaba
A képen balról jobbra: Sipos Dávid, Vadkerti Imre és Zsapka Attila. Fotó: Dian Csaba

 

Fotó: Dian Csaba

 

Fotó: Dian Csaba

 

Fotó: Dian Csaba

 

Fotó: Dian Csaba

 

Fotó: Dian Csaba

 

Szabadtéri mise. Fotó: Dian Csaba

 

Fotó: Dian Csaba

 

Dian Csaba

Nyitókép: Dian Csaba

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!