Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

politika

Ivott, autóba ült, lebukott, majd lemondott mandátumáról a Most-Híd korábbi parlamenti képviselője

Igor Sidor kassai városi képviselő lemondott mandátumáról. Egy hete közúti ellenőrzés során több mint egy ezrelék alkoholszintet mértek leheletében a rendőrök. Sidor az eset másnapján bejelentette, hogy lemond a helyi sport-, ifjúsági és iskolaügyi bizottság elnöki posztjáról. A rendőrség tudatmódosító szer hatása alatt mások veszélyeztetése miatti jogcímen indított ellene eljárást. Amennyiben elítélik, több mint egy évre is börtönbe kerülhet, tájékoztatott minderről a szlovák közmédia.

 

A rendőrség az esettel kapcsolatban nem adott bővebb tájékoztatást. Az ügy vizsgálata jelenleg is folyik, melyhez egészségügyi szakértők segítségét is kérték.

 

Korábbi Most-Hidas politikus

 

Igor Sidor korábban a Most-Híd parlamenti képviselője volt, 2010 decemberében az ő neve is felmerült, mint aki elárulhatta Iveta Radičová kormányfőt és a titkos szavazáson a koalíció jelöltjével szemben Dobroslav Trnkára szavazhatott a főügyészválasztáson. 2012-ben kilépett a pártból.

 

Sidor néhány héttel ezelőtt Sportot Kassára néven új, regionális pártot alapított. Az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a nagy nyomás és munkatempó miatt követte el a hibát.

 

„Az eset megtörtént. Megfújtam az alkoholszondát, hibáztam. Elismerem felelősségemet, és nem szeretném, ha korábbi aktivitásaimra, melyekkel foglalkoztam, emiatt rossz fény esne. Ezért mondtam le mandátumomról. Nem azért, mert kényszerítettek, saját szabad döntésemről van szó“

 

– nyilatkozta az RTVS hétfő esti híradójában.

 

Körkép.sk/rtvs

Nyitókép: infovolby.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket