SaS, OĽaNO, MKP, KDH, OKS, NOVA, Zmena zdola – ilyen hétpárti koalícióban indul Pozsony-megyében a novemberi megyei választásokon.

 

Az erről szóló döntés hivatalos bejelentésére ma került sor a legerősebb ellenzéki párt, az SaS pozsonyi székházában.

 

A koalíció megyefőnök-jelöltje az SaS parlamenti képviselője, Juraj Droba.

 

 hirdetes_300x300  

 

Bárdos Gyula: Győztesként akarunk kijönni a megmérettetésből

 

Bárdos Gyula, az MKP pozsonyi kerületi elnöke elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy pártja ennek a demokratikus, jobboldali koalíciónak a tagja.

 

„Amióta megyei választások vannak Szlovákiában, az MKP mindig jobboldali koalícióban indult. Meggyőződésem, hogy ez a legideálisabb felállás a megyei lakossága számára. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy győztesként jöjjünk ki ebből a megmérettetésből”

 

– fogalmazott Bárdos.

 

 

Jana Kiššová (SaS) elmondása szerint szolid és erős alternatívát kínálnak a megye lakosságának.

 

A sajtótájékoztatón az SaS, az OĽaNO, a KDH, a NOVA, az OKS és a Zmena zdola képviselői is megerősítették, céljuk, hogy többséget szerezzenek a megyei közgyűlésben, Juraj Droba pedig megnyerje a megyefőnök választást.

 

Juraj Droba: Elsősorban jó döntésekre van szükség

 

Juraj Droba az SaS alapító tagja, harmadik választási ciklusát tölti parlamenti képviselőként, korábban a magánszférában dolgozott vezető beosztásban.

 

A sajtótájékoztatón kiemelte, szeretné, ha Pozsony megye modern és erős régiója lenne Európának, magas életszínvonallal és életminőséggel, elérhető közlekedéssel, barátságos hivatalokkal, tiszta levegővel, tiszta vizekkel és gyönyörű természettel. A megye lakosai szerinte tudni szeretnék, mire jó nekik a kerület.

 

„Erős megyeelnök az, aki képes összefogni az embereket, és aki mögött erős megyei koalíció áll. Ez a koalíciós és megyefőnök az összefogást szimbolizálja. Pozsony megyét ideológiától mentesen szeretném irányítani. A megye nem jobboldali vagy baloldali, a megyei döntések nem arról szólnak, hogy ki liberális, baloldali vagy konzervatív. Elsősorban jó döntésekre van szükség. Az emberek érdekeit fogom nézni, és mindenki megyeelnöke szeretnék lenni“

 

Program később

 

– nyilatkozta Juraj Droba, aki a későbbiekben mutatja be választási programját.

 

 

A megyei választások általában alacsony választási részvétel mellett zajlanak. Az előzetes becslések 20 százalék körüli részvételt jeleznek, ami Pozsony megyében mintegy 110 ezer leadott szavazatot jelent.

 

Bárdos Gyulával és Németh Gabriella (MKP) megyei alelnökkel készült interjúnkkal a későbbiekben jelentkezünk.

 

 

Körkép.sk/KZS

Képek: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!