A Botto utcai ideiglenes autóbusz-állomást várhatóan szeptember második felében nyitják meg – informálta a TASR-t a HB Reavis szóvivője, Martina Jamrichová. Az ideiglenes autóbusz-állomásnak teljes mértékben helyettesítenie kell a jelenlegi Malomliget úti (Mlynské Ninvy) pályaudvart az összes funkciójával együtt. A jelenlegi autóbusz-pályaudvar helyén három éven belül szeretnék megépíteni az új autóbusz-állomást.
 

Jamrichová elmondása szerint a Nivy Állomás elnevezésű projekt kivitelezését már május második felében megkezdték a Nivy Tower építésével. “Amint üzembe helyezik az ideiglenes autóbusz-megállót, azonnal belekezdünk az új autóbusz-pályaudvar építésébe”. A Nivy Állomás projekt összesen 345 millió eurót ölel fel. Az autóbusz-pályaudvar építését már júliusban meg kellett volna kezdeni, ám nem kívánt bonyodalmak léptek fel az ideiglenes autóbusz-megálló építkezési engedélyének kiadása körül.
 

Az autóbusz-pályaudvar körüli közlekedési- és műszaki infrastruktúra felújításába összesen 24 millió eurót szándékoznak befektetni. A befektető a Malomliget út teljes felújítását tervezni. Azt egyelőre nem tudni, hogy minderre mikor kerül sor és milyen közlekedési korlátozásokkal fog járni. “Egyelőre még nincs eldöntve, hogy mikor kezdik meg a Malomliget út felújítását. Jelenleg a a szükséges engedélyek megszerzésének folyamata zajlik, emellett időben kötve vagyunk a Kórház utca (Špitálska) felújításához is” – mondta Jamrichová.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

 hirdetes_400x285  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!