Szeptember 1-jén igazi újdonsággal várták az érdeklődőket Medvén. A Duna- és határmenti község érdekes programokkal és finom halászlével kedveskedett mindazoknak, akik úgy döntöttek, hogy az I. Csallóközi Halászléfőző Fesztiválon töltik a napot.

 

Medve község a határ mindkét oldalán ismert település, ugyanis Pozsonytól Komáromig itt található az egyetlen határátkelőhely Magyarország és Szlovákia között.

 

Az I. Csallóközi Halászléfőző Fesztivál egy civil kezdeményezés eredménye, mely négy magánszemély munkáját és elszántságát dicséri. Végh István, Schevella Péter és Darnai Bálint közös erővel szervezték meg a fesztivált, melyre a híres Bajai Halfőző Fesztivál nyertes csapatát is meghívták. A Baján győztes csapat a Medvére kilátogató érdeklődőknek is megfőzte azt a halászlevet, mellyel a magyarországi versenyen a dobogó legfelső fokára állhatott.

 

 hirdetes_810x300  
fotó: körkép.sk

 

A bajai halfőző bajnokok egyesületének Medvére kiérkező tagjain kívül még öt csapat vett részt a fesztiválon, akik közül a zsűri által legjobbnak ítélt három halászlét megfőzőket külön díjazták.

 

  1. helyezett: Konkoly-csapat – Felsővámos
  2. helyezett: Kulacs Gábor – Medve
  3. helyezett: Kántor Nándor – Bős

 

A rendezvény már délelőtt kezdetét vette, ugyanis az utóbbi időben nagy érdeklődésnek örvendő sétarepülőzés is a kísérőműsorok részét képezte. Délelőtt 10 órától Szluka Zoltán, Kocsi-Horváth Krisztián és Kun Zoltán várták a vállalkozó kedvűeket, akiknek a levegőből mutatták meg Csilizköz gyönyörű tájait.

 

fotó: körkép.sk

 

A medvei futballpályára kiérkező gyermekeket légvár, lovaglás és arcfestés várta, majd a nap folyamán megérkeztek a csallóközi motorosok is, akik egy felvonulással járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.

 

fotó: körkép.sk

 

Bemutatót tartottak a balonyi Önkéntes Tűzoltó Testület lánglovagjai is. A délután folyamán pedig fellépett László Enikő, Gyurcsík Tibi, és végül az est fénypontjaként az Apostol zenekar. Az egész napos rendezvény kommentátora Nagy Jenő „Zsenya” nyugalmazott vadászpilóta volt, az éjszakába nyúló jó hangulatról pedig DJ Meszi gondoskodott.

 

fotó: körkép.sk

 

A szervezők portálunknak nyilatkozva elmondták, hogy mindenképpen sikeresnek ítélik a fesztivált, ugyanis ahhoz képest, hogy ez volt az első ilyen jellegű kezdeményezésük, több mint ezer látogatót köszönthettek Medvén. A folytatásról egyelőre nem nyilatkoztak, mivel mint mondták, bár ambícióik vannak, először a mostani rendezvényt szeretnék kiértékelni majd felmérni a folytatást illető lehetőségeket. Azt azonban kiemelték, hogy a rendezvény nem jöhetett volna létre Morva László polgármester és a medvei önkormányzat, valamint Kulacs László és a medvei közbirtokosok közösségének hathatós segítsége nélkül.

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!