Mintegy 50 megye kapcsolódott be abban az összeurópai kampányba, melynek célja a mobilitás fenntarthatóságának támogatása. Az Európai Mobilitás Hetének keretén belül – ami a mai naptól veszi kezdetét – a kampányban részt vevő megyék rengeteg olyan aktivitással készültek a lakosok számára, amely az Európai Mobilitás Hetének idei szlogenjét “Tiszta, megosztott és intelligens mobilitás” képviseli.

 

 

“Szeptember 16. és 22. között azok az utasok, akik érvényes jogosítvánnyal rendelkeznek ingyen utazhatnak a pozsonyi tömegközlekedési eszközökön. Az ingyenes tömegközlekedés az éjszakai járatokra nem vonatkozik. Az esetleges ellenőrzés során az utasnak elég felmutatnia a jogosítványát. Továbbá a pozsonyi magisztrátus a pozsonyi Kerékpár Koalícióval közösen részt vesz a Kerékpárral Pozsony utcáin (Cyklojazda bratislavskými ulicami) elnevezésű esemény szervezésében is”

 

 

– mondta a TASR-nek Iveta Kureková a SAŽP kommunikációs menedzsere.

 hirdetes_810x300  

 

 

Mától jövő hét péntekig ingyen utazhat a pozsonyi városi buszokon, trolibuszokon és villamosokon, ha európai ország által kiadott jogosítvánnyal rendelkezik. Az ingyenes tömegközlekedés nem vonatkozik majd az éjszakai, a regionális 37-es, valamint a határon áthaladó 801 és 901-es járatokra.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!