Ezen a hétvégén is rengeteg rendezvény várja azokat, akik a hétvégéiket nem szeretik a négy fal között eltölteni. Az érdeklődők többek között részt vehetnek a Kutatók éjszakáján, a nádasfői gulyásfőző versenyen, a pozsonyi csatát bemutató történelmi-kulturális rendezvényen, búcsúkon és kerékpárversenyeken. Erdőháton a hagyományokhoz híven a káposztát fogják ünnepelni, de az Októberfestre is az erdőháti régióban kerül sor. Íme, a programok pontos szétírása:

 

Kutatók éjszakája, a tudomány legnagyobb fesztiválja (Noc výskumníkov)  – Pozsony, 2017. szeptember 29., 9.00 órától 0.00 óráig

 

A 11. alkalommal megszervezett ingyenes rendezvény célja, hogy közelebb hozza a természettudományt a társadalomhoz és népszerűsítse a kutatói életformát. Szlovákiában hat városban (Pozsonyban, Besztercebányán, Zsolnán, Kassán, Poprádon és Mecenzéfen) készülnek programokkal.

 

 hirdetes_810x300  

Pozsonyban többek között a Szlovák Nemzeti Múzeum, míg Mecenzéfen a csillagvizsgáló várja a látogatókat. Az érdeklődők számára interaktív tudományos prezentációkkal, előadásokkal, párbeszédekkel, kiállításokkal, zenei és tudományos előadásokkal kedveskednek. A tavalyi fesztiválon 1300 tudós és kutató, valamint 55 ezer diák vett részt.

Bővebb információ: http://www.nocvyskumnikov.sk/, https://www.facebook.com/nocvyskumnikov/

 

Pressburg Dance Fest nemzetközi táncfesztivál– Pozsony, 2017. szeptember 29. – október 1., 8.30-tól 22.00-ig

 

A Pressburg Dance Fest célja, hogy a táncfesztiválba sikeresen bevonják a cseh, magyar, lengyel, osztrák és a szlovák táncközösségeket is.

Bővebb információ: http://pressburgdancefest.eu/2017/?L=1, https://goo.gl/XwymLr

 

Káposztás Napok (Dni zelá) – Stomfa (Stupava), 2017. szeptember 29. – október 1., 12.00-tól 21.00-ig

 

Stomfán október első hétvégéjén a káposztáé a főszerep. Az erdőháti Káposztás Napok (“zelé” – erdőháti káposzta) célja a hagyományőrzés, valamint a káposzta termesztésének és feldolgozásának bemutatása. A fesztivál a káposztájával és a tradicionális kézműs vásárjával évente több ezer látogatót vonz Stomfára. A Káposztás Napok néven meghirdetett fesztivál hosszú idők óta az Erdőhát legnagyobb rendezvényei közé tartozik.

 

Fotó: Facebook

 

A fesztiválon káposztaleves-főzőversennyel, élőkoncertekkel, krizantém- és kézműves kiállítással, valamint templomlátogatással várják a látogatókat.

Bővebb információ: https://goo.gl/7PZSb5

 

Károlyfalusi búcsú (Karloveské hody) – Pozsony, 2017. szeptember 29. – október 1., 13.00-tól 22.00-ig

 

Az érdeklődők a koncerteken kívül (La3no Cubano, Billy Barman, Metalind) szombaton és vasárnap 14.00-től 17.00-ig a színpad mellett ingyenes fogyaszthatnak cukorvattát, de a károlyfalusi kisvonatot is igénybe vehetik.

Bővebb információ: https://goo.gl/9Prkvh

 

Pozsonyi csata (Bitka o Bratislavu) – Pozsony, Janko Kráľ-kert (Városi Díszliget) Sad Janka Kráľa, 2017. szeptember 30., 10.00-tól 19.00-ig

 

A Városi Díszligetben harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Pozsonyi csata elnevezésű kulturális-történelmi fesztivál. A rendezvény fő programját az 1620. október 8-án lejátszódó csata rekonstrukciója képezi.

 

Pozsony város ostroma során a szerencse fokozatosan átállt a lázadó cseh rendek oldaláról, sőt a Bethlen Gábor vezette felkelés is egyre inkább veszített erejéből. A császári sereg parancsnoka, Dampierre egy váratlan támadással szerette volna bevenni Pozsony városát. A harcok kora reggeltől délután négy óráig tartottak. A császári sereg katonái a városfalakkal szemben lőttek, és maga Dampierre három támadást is végrehajtott. Miután az utolsó támadás során halálos lövés érte, a zsoldosai kénytelenek voltak visszavonulni Bécsig.

 

Fotó: Facebook

 

Bővebb információ: https://goo.gl/QtJFfN

 

Gulyásfőzőverseny Nádasfőn (Gulášmajster spod Vysokej) – Nádasfő, 2017. szeptember 30., 8.00 órától 18.00 óráig

 

Állítsd össze a csapatodat, főzzétek meg a gulyást a saját ízlésetek szerint, és harcoljatok az értékes ajándékokért.

Bővebb információ: https://goo.gl/um9V7W

 

Nyílt nap a stomfai Stupavar sörfőzdében – Stomfa, 2017. szeptember 30., 13.00 órától 22.00 óráig

 

A nap folyamán 13.00 órától 18.00 óráig lehet megtekinteki magát a sörfőzdét, míg este 18.00 órától 22.00 óráig a The Wilderness és a Lucifers húzza a talpalávalót.

Bővebb információ: https://goo.gl/UuGPXV

 

Fotó: Facebook

 

Erdőháti Októberfest (Záhorácky Októberfest) – Malacka, 2017. szeptember 30., 9.00 órától 23.00 óráig

Bővebb információ: https://goo.gl/joFZD2

 

Kerékpárverseny gyermekek és felnőttek részére– Modor, 2017. szeptember 30., 9.00 órától 16.00 óráig

Bővebb információ: https://goo.gl/N99RY8

 

Pozsonyhidegkút legjobb kutyája (NAJ pes Dúbravky) – Pozsonyhidegkút, 2017. szeptember 30., 9.00 órától 13.00 óráig

 

Kutyusos gazdik, figyelem! Fajtatiszta be, utcamix vagy egyszerű pozsonyhidegkúti kutyus? Mutasd meg, hogy a te házőrződ a legjobb!

Bővebb információ: https://goo.gl/EuioJe

 

Búcsús mulatság (Hodová zábava) – Pozsony, 2017. október 1., 17.30 órától 22.00 óráig

 

Körkép.sk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!