A Botto utcai ideiglenes autóbusz-állomás változatlan elérhetőséget biztosít az utasok számára. A városi tömegközlekedés megállói pedig maradnak az eredeti helyükön.

 

A Botto utcai ideiglenes autóbusz-állomást október 1-jén, vasárnap nyitják meg Pozsonyban. Az ideiglenes állomás az eddigi Nivy buszállomás teljes értékű helyettese lesz. A jelenlegi buszmegálló helyén három éven belül kellene felépülnie az új autóbusz-pályaudvarnak.

 

Az ideiglenes állomásról az első buszjárat vasárnap 04.00 órakor fog elindulni a schwechati reptérre és Bécs központjába.

 

 hirdetes_810x300  

Az ideiglenes buszállomás új helyiségeibe három évre átköltözik a régi állomás összes szolgáltatása” – mondta a Slovak Lines szóvivője, Eva Vozárová.

 

Az ideiglenes autóbusz-állomás nagyobb kényelmet és minőségesebb szolgáltatást fog biztosítani a nyilvánosság számára. Az utasok továbbra is az állomáson vásárolhatják meg a buszjegyeiket, a buszkártyáikat és a bérleteiket.

 

Fotó: Noizz

 

A menetrend nem változik

 

Az autóbusz-állomás főcsarnokában hat pénztár áll majd az utasok rendelkezésére. Az ideiglenes állomásról természetesen nem fognak hiányozni sem az ételt és italt árusító standok, sem pedig a Wi-Fi kapcsolat.

 

Az autóbuszjáratok indulása és érkezése természetesen nem fog változni. Az ideiglenes autóbusz-állomáson is marad az eddigi menetrend. Az autóbuszok számára összesen 34 felszállóhely lett kialakítva” – pontosított Vozárová.

 

A felszállóhelyek az ideiglenes autóbusz-állomáson is számokkal lesznek megjelölve, az információs táblákon pedig a menetrendről szerezhetünk információkat. Az információs táblákat mindenképpen hasznos lesz megtekinteni, ugyanis az egyes járatok nem feltétlenül arról a peronszámról fognak indulni, ahonnét eddig. Az utasoknak bővebb információval a Slovak Lines weboldala szolgál.

 

Fotó: Pravda

 

345 millió eurós projekt

 

Az ideiglenes buszállomás épülete előtt az utasok rendelkezésére fog állni egy taxiállomás is, autóval pedig a Chalpukova utca felől lehet majd megközelíteni a Botto utcai állomást.

 

A HB Reavis az új autóbusz-pályaudvar építését az ideiglenes állomás megnyitásának második napján már el szeretné kezdeni. Az új pályaudvar megnyitását 2020-ra tervezik. Az új Nivy Állomás egy nemzetközi autóbusz-pályaudvar, bevásárlóközpont, piac és egy adminisztratív épület kombinációja lesz. A Nivy Állomás elnevezésű projekt 345 millió euróba fog kerülni.

 

Forrás: Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!