A Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) azokra a csalókra hívja fel az állampolgárok figyelmét, akik a jegykiadó automaták pénzkiadó részének manipulálásával próbálnak meggazdagodni azokon az utasokon, akik készpénzben vásárolnak jegyet a városi tömegközlekedésre – figyelmeztet a DPB a honlapján.

 

A csalók a jegykiadó automatáknak a pénzkiadó nyílását különböző tárgyakkal betömik, amivel azt akarják megakadályozni, hogy az automata visszaadja az aprókat a jegyvásárló utasoknak. “Azok a jegyvásárlók, akik ezeket a tárgyakat nem veszik észre, búcsút inthetnek a visszajárójuknak. Az emberek abban a hitben, hogy a jegykiadó automata nem adja vissza az aprójukat, sarkon fordulnak, a csalók pedig zsebre teszik az automatában maradt pénzt” – pontosítja a helyzetet a DPB.

 

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat a jegykiadó automatákat gondozó társasággal együtt már teszteli azokat a megoldásokat, amelyek meggátolhatják a gépek fizikai blokkolását. “A Pozsonyi Közlekedési Vállalat arra kéri az utasokat, hogy jegyvásárlás előtt ellenőrizzék az automata jegykiadó rését, hogy az nincs-e eltömítve” – javasolja a vállalat.

 

  hirdetes_300x300   

Amennyiben eltömített jegykiadó automatára bukkan, a Pozsonyi Közlekedési Vállalat kéri, hogy tárcsázzák a 02/5950 5950 telefonszámot.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: Foto N – Tomáš Benedikovič

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!