Hétvégétől folyamatosan találkozhatunk Mikulás-ünnepélyekkel, hiszen nem csak a szülők, de az önkormányzatok és az iskolák is igyekeznek fenntartani a hagyományt. A nagymegyeri Magán Szakközépiskolában idén rendhagyó módon sikerült megtartani ezt a nem csak kisgyermekek számára közkedvelt ünnepet.

 

Évről évre felveszik a mikulássapkát a nagymegyeri Magán Szakközépiskolában, de eddig általában az iskola falain belül ünnepeltek csak a diákok és tanáraik. Idén azonban kétnaposra bővítették az iskolai ünnepséget.

 

December 5-én az iskolát hagyományosan meglátogatta a Mikulás két angyallal, egy ördöggel, és Rudolffal, a rénszarvassal. Az iskolán belüli rendezvényen Mgr. Kiss Andrea tanárnő valamint a Mikulás és segítői osztályról osztályra jártak, hogy megajándékozzák a diákokat csomaggal, almával, esetenként virgáccsal. Az iskola tanuló ebből az alkalomból egymásnak, vagy akár tanáraiknak is küldhettek ajándékot a Mikulással.

 

  hirdetes_300x300   

 

December 6-án igazán hangulatos ünnepséggel készültek a pedagógusok a diákoknak, ugyanis a helyi művelődési központban Berényi Renáta igazgatónő jóvoltából csallóközi Cseh Tamás Band fogadta az iskola tanulóit. Az alkalom már csak azért is rendhagyó volt, mert a Mikulást nem csak a szakközépiskola nagymegyeri diákjai várták, hanem a hidaskürti és a bátorkeszi részlegek tanulói is közösen ünnepeltek.

 

A rendezvényen bebizonyosodott, hogy nem csak a gyerekek tudnak örülni a Mikulásnak, hanem a szinte már felnőtt fiatalok is szívesen kapcsolódnak be a játékba. A diákság ugyanis Cseh Tamás és zenekara segítségével, énekszóval csábította be a Mikulást a művelődési központba mozitermébe.

 

 

A jó hangulat így már eleve adott volt, azonban a pedagógusok további meglepetéseket is tartogattak diákjaik számára.

 

Az osztályfőnökök egyedi versekkel készültek, melyeket saját diákjaik ihlettek. Amennyiben az adott osztály felismerte, hogy róla van szó és versikével vagy énekszóval köszöntötte a Mikulást, átvehette ajándékát.

 

 

A mókából az iskola személyzete sem maradt ki, mindenkinek kedveskedtek egy költeménnyel és apró ajándékkal. A VMK-ban szervezett műsort Huszár Ambrus Rita, az iskola egyik pedagógusa vezényelte le.

 

A nem mindennapi délelőtt után a diákok mosolyogva tértek vissza osztálytermeikbe – így még a tanulás is jobb hangulatban telt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás: a Cseh Tamás Band facebook-oldala

 

Komjáthy Petőcz Andrea

A cikkben szereplő képek az iskola felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!