Ha eddig azt mondtam: Mikuláskamion, tízből tíz embernek a Coca-Cola reklámokból ismert piros, Mikulás-fejjel díszített kamion jutott eszébe, amely az utóbbi években rendre megjelent néhány felvidéki magyarlakta városban is, mint pl. Dunaszerdahely, Nagymegyer, Komárom vagy Losonc.

 

Ha ma azt mondom: Mikuláskamion, akkor a Dunaszerdahelyi és Komáromi járásban feltűnő, kivilágított, feldíszített, táncoló manókkal, mikuláslányokkal, angyallal, télapóval „felszerelt”, komáromi jelzésű kamion jut eszünkbe.

 

Fotó: Körkép.sk/KPA

 

Tavaly már volt szerencsém találkozni a régiós Mikuláskamionnal, amelynek platójára egy komplett Mikulás-szobát rendeztek be, a gyerekeket a Mikulás a kedvenc foteljában várta, a csomagok átadásában pedig lelkes, táncos-énekes mikuláslányok és manók segítették.

 hirdetes_300x300  

 

Az egész kamionos Mikulás ötlet Lakszakállasról indul a Patócs-házaspártól. Tavaly még csak Lakszakállason és Füssön találkozhattunk velük, idén azonban már 16 helyen jelent meg a zenélő, csillogó-villogó Mikuláskamion.

 

Fotó: Körkép.sk/KPA

 

S hogy mekkora élmény a gyerekeknek ilyen módon találkozni a Mikulással? Azt hiszem, a leírhatatlan a legjobb szó rá. Nem csak a kicsiket, de a nagyokat is elvarázsolta a díszlet, sokan énekkel, versikével köszöntötték a Mikulást, hogy elnyerjék az ajándékukat. A kamion túrája alatt körülbelül 3000 (!) csomagot osztottak ki.

 

Fotó: Körkép.sk/KPA

 

A Mikulás és segítői a lakszakállasi VaLAKik tagjai közül kerültek ki, akik igazán kitettek magukért. Habár az időjárás legtöbbször nem kímélte őket, mégis csak a mosoly és jóindulat sugárzott az arcukról. Ha kellett táncoltak, ha kellett énekeltek, fantasztikus hangulatot teremtve a gyerekeknek és szülőknek.

 

Fotó: Körkép.sk/KPA

 

A világhálón keresgélve is rengeteg fénykép is videó bizonyítja, hogy hatalmas sikere volt a kezdeményezésnek. Olyannyira, hogy már most több jövő évre vonatkozó felkérést is kaptak.

 

 

A kezdeményezést elsősorban a Ruppenthall s.r.o. támogatta. Ennek a vállalatnak a kamionját díszítették fel, és útja során több mint 400 kilométert tett meg, minek költségeit a cég vállalta. Ezen felül a dekoráció költségeinek fedezéséhez nagy részben a lakszakállasi önkormányzat járult hozzá. És persze nem szabad megfeledkezni mindazokról a magánszemélyekről, akik részt vállaltak az egész projekt előkészületeiben és lebonyolításában, hogy ezzel mosolyt csaljanak több száz gyermek arcára.

 

Fotó: Körkép.sk/KPA

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.