Csilizpatason Advent harmadik vasárnapján hagyományosan a helyi Csemadok Alapszervezet vállalja magára a gyertyagyújtás mellett a kultúrműsor megszervezését is.

 

Idén sem történt ez másképp. Most is voltak fellépők, a helyi Szülői Szövetség jóvoltából forralt bort, süteményeket és kézműves termékeket lehetett vásárolni, melynek bevétele a helyi óvoda és alapiskola támogatására szolgált.

 

A helyi alapiskolások műsora az iskola igazgatójának, Noszák Jánosnak vezetésével a gyertyagyújtáskor

 

Hogy mitől volt mégis különleges az idei ünnepség?

 hirdetes_810x300  

 

Darnai Bálint, a Csemadok ASZ elnöke nagy örömmel számolt be portálunknak arról, hogy idén több fellépő is maga kérte, hogy szorítsanak neki helyet a kultúrműsorban.

 

„Aki szervezett már hazai rendezvényt, az tudja, hogy általában meggyőzni kell a helyi fellépőket, gyerekeket, hogy vállalják a szereplést, de szerencsére nálunk ez nem így van. Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy támogassuk a csilizpatasi tehetségeket, igyekezetünk pedig siker koronázta, hiszen csodálatos műsorral hálálták meg a feléjük mutatott bizalmat.”

 

nyilatkozta a Körkép.sk-nak Darnai Bálint.

 

Teltház és kirakodóvásár a csilizpatasi kultúrházban

 

A csilizpatasi kultúrházban teltház várta a fellépő gyermekeket és fiatalokat, a műsor alatt pedig a Szülői Szövetség által szervezett kirakodóvásáron is kedvükre válogathattak és vásárolhattak az érdeklődők.

 

„Külön öröm számunkra, hogy ilyen jó kapcsolatot ápolunk a helyi szülőkkel, akik most is kitettek magukért, hogy ezzel támogassák az óvodát és az iskolát, hiszen a befolyt pénz mind odakerül.”

 

tette hozzá Darnai, aki kiemelte a helyi vállalkozók és magánszemélyek támogatását is, akik kérés nélkül vitték az üdítőket és édességeket ajándékként a gyerekeknek.

 

Darnai Bálint Csemadok-elnök köszöntője

 

„Elmondhatom, hogy ismét egy sikeres Adventi ünnepséget tudhatunk magunk mögött, ahol megmutatkozott, hogy a csilizpatasi közösség tele van jóakaratú, segítőkész emberekkel.”

 

zárta a Csemadok elnöke.

 

Nézőkből sem volt hiány

 

Fodor Dóra dalaival kápráztatta el a közönséget

 

Csiba Zsolt nem csak a moderntánc-csoportot készítette fel, de játékos módon minden gyermeket megmozgatott

 

Ábrahám Imike fiatal kora ellenére nem csak Csilizpatason, de a környező településeken is megmutatta már tehetségét

 

Nágel Edina szavalattal készült az adventi ünnepre

 

A helyi Csilizcsirip néptánccsoport fellépése

 

Füssy Adrián hegedült

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Csemadok ASZ

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!