Házi kolbász, operettgála, focimeccs… Hogy csak néhányat említsünk a következő hét nap kikapcsolódási lehetőségei közül a Komáromi járás területén. Ne búsuljon az se, aki inkább a nyugodt légkört szereti – a Duna Menti Múzeumban is találunk érdekes kiállításokat.

 

Január 17.

A sport szerelmesei számára ajánljuk a Fortuna Ligában játszó FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble és a második ligában szereplő KFC Komárom felkészülési mérkőzést. Igaz, hogy nem Komárom ad otthont a találkozónak, de a szurkolókat így is érdekelheti a meccs.

 

Január 18.

 hirdetes_810x300  

Az előző évek hagyományát követően január 18-20 között az idén is részt vesz az észak-komáromi egyetem Magyarország legnagyobb felsőoktatási börzéjén Budapesten a Hungexpoban. A régió legtekintélyesebb felsőoktatási kiállításán 150 magyarországi és külföldi egyetem mutatja meg magát. A tavalyi évben is nagy népszerűségnek örvendő standdal, a bejárathoz közel, prominens magyarországi intézmények mellett várja az egyetem a látogatókat.

 

Az érdeklődők találkozhatnak a Selye János Egyetem Karrier-tanácsadó központjának munkatársai mellett jelenlegi hallgatókkal is. A háromnapos rendezvény évről évre több ezer látogatót vonz, így a stand több száz érdeklődőnek nyújt majd tájékoztatást az tanulmányi programokról, szokásokról, kollégiumi elhelyezésről és akár a tanulmányokat követő jövőképről is.

 

 

Azoknak, akik Budapesten nem tudnak találkozni a Selye János Egyetem képviselőivel, február 14-én az egyetem nyílt napján nyílik arra lehetőségük Komáromban, hogy tájékozódjanak a felvételi eljárásról és betekintést nyerjenek az egyetem életébe.

 

Január 19.

 

Péntek este 19 órai kezdettel a RÉV – A Magyar Kultúra Háza vár minden érdeklődőt Szeder László útibeszámolójára. A komáromi Szeder László 2016 május elsején indult Nyugat-Európába. 12 országon át tekert biciklin (Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Olaszország, San Marino, Svájc, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Zöld-foki szigetek, Marokkó, Andorra) és 2017 december 23-án sikeresen hazatért. 600 nap alatt 12 237 km-t tekert le. Bővebb információk az eseményről itt.

 

Aki esetleg ezután még bulizna, és inkább a klasszikus rockot részesíti előnyben, annak a Fekete Kutyánál a helye, ahol a nagymegyeri NowEmber zenekar ad koncertet. A NowEmber duó 2012 novemberében alakult. Tagjai Milada Egrecká, aki énekel, fuvolázik és Vígh Zoltán, aki akusztikus gitáron játszik. Mindketten saját zenekarral rendelkeznek. Milada szólista egy folk-rock zenekarban. Zoltán szintén aktívan zenél rock és folk-rock zenekarokban.

A dalok angol nyelvűek és ismertek mindenki számára. A duót 2015 óta egyre gyakrabban kiegészíti ma már szinte állandó vendégszereplésével Kosár Gábor, a nagymegyeri King Size zenekar szólógitárosa, aki a NowEmberben akusztikus gitáron játszik és vokálozik. Bővebb infó a koncertről itt.

 

Január 20.

 

Az ízlelőbimbókat veszi célba a csallóközaranyosi III. Kolbásztöltő Fesztivál

 

Szombat délutánra kitűnő kikapcsolódást kínál a komáromi Városi Művelődési Központ „Újévi Operettgálája”. Az operettgálán fellép Oszvald Marika, Szeredy Krisztina, Jeney Gábor, Kóbor Tamás, Póhly Boglárka és Veér Bertalan hegedűművész. A belépődíj 13 euró.

 

 

 

Január 23.

 

Dél-Komáromban január 23-án emlékeznek meg a Magyar Kultúra Napján a Jókai Moziban egy Márai esttel.

 

Közreműködik: Szalóczy Pál, Kazinczy díjas előadóművész, Medveczky Szabolcs, zeneszerző valamint a Történelmi Egyházak, Komáromi Ökumenikus Kórusa

 

 

A múzeumok és kiállítások kedvelőinek figyelmébe ajánljuk a komáromi Duna Menti Múzeum aktuális kiállításait.

 

2018 márciusáig tekinthető meg „Az izgalom biológiája” c. kiállítás, melyet Selye János, a stresszelmélet felfedezője születésének 110. évfordulója alkalmából nyitottak 2017-ben. A kiállítás a Kultúrpalotában tekinthető meg.

 

A Zichy-Palotában tekinthető meg a „Bacskai Béla – Festmények” című kiállítás, mely válogatás a losonci Nógrádi Múzeum és Galéria, valamint a Duna Menti Múzeum gyűjteményéből.

 

A rendezvények listáját összegyűjtötte: Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!