Énekes irodalmi összeállítással vagy történelmi előadással szeretne megemlékezni a magyar kultúra napjáról? Szeretne egy jót szórakozni „Prága aranyhangjának”, azaz Karel Gottnak a pozsonyi nagykoncertjén? Kedveli az északi filmeket vagy a mély gondolatokkal teli monodrámákat? Esetleg egy jót mulatna Kovács Katival és Wolf Katival a pozsonyi Vigadóbálon?

 

Íme, a Körkép.sk programajánlója a Pozsonyi járásból, melyek között biztosan talál kedvére valót!

 

Január 22. (hétfő) –  A magyar kultúra ezer éve

 

 hirdetes_300x300  

A Himnusz születésnapján „Ez Földön járjunk igazságban” címen énekes irodalmi összeállításra kerül sor 17.00 órától a Pozsonyi Magyar Intézetben (Védcölöp út 54.). Előadók: Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas irodalomtörténész, valamint Faragó Laura népdalénekes, Magyar Örökség-díjas énekművész.

Bővebben: itt

 

Szakolczay Lajos és Faragó Laura. Fotó: Pesti Tamás

 

Január 24. (szerda) – Múzeumi Szalon: Száz év állhatatosság

 

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulása közösen szervezi meg január 24-én, szerdán 17.00 órai kezdettel a  magyar kultúra napja alkalmából a Száz év állhatatosság című rendezvényét a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma pozsonyi épületében. A vendégszékben Kovács László történész, beszélgetőtársa Miklósi Péter.

 

 

Január 24–28. (szerdától vasárnapig ) – SCANDI – északi filmek fesztiválja & Bergman 100

 

Az északi filmek rajongóinak kihagyhatatlan esemény! A bőséges, minőségi és intenzív vetítést kínáló filmfesztivál idén már negyedik alkalommal jelentkezik Pozsonyból a Bergman 100 projekttel kiegészülve. A Film Europe és a Lumiére moziban szerdától vasárnapig, a Mladosťban pedig szerdától szombatig látható válogatás a svéd, a dán, a norvég, a finn és az izlandi filmtermés legjavából.

Bővebben: itt

 

 

Január 25. (csütörtök) – Karel Gott koncert Pozsonyban

 

Közép-Európa egyik legnagyobb hangja, a negyvenegyszeres Arany Csalogány-díjas Karel Gott 2018. január 25-én 19.00 órakor ad koncertet az Ondrej Nepela Téli Stadionban. Karel Gottot a pozsonyi koncertjére a Boom! Band zenekar is elkíséri, emellett olyan meglepetésvendégek is szerepelni fognak a koncerten, akiknek a nevét eddig még nem fedték fel.

Bővebben: itt

 

 

 

Január 25. (csütörtök) – Egészségügyi ismeretterjesztő sorozat

 

Ép testben ép lélek” címmel a Pozsonyi Casino újraindítja egészségügyi ismeretterjesztő sorozatát. Csütörtökön 17.00 órától Gály Yvette a hátgerinc interaktív funkciójával és az egyes csigolyák elhelyezkedésének az agyra gyakorolt hatásával ismertet meg bennünket. Műsorfelelős: Nagy Ildikó, háznagy: Schill István.

Bővebben: itt

 

Január 26. (péntek) – Lucifer és az angyalok hangja 

 

január 26-án, pénteken 19.00 órakor kerül bemutatásra a Lucifer és az angyalok hangja című zenés darab Pozsonyban, a Csemadok nagytermében. A darab egy monodráma, amely szerzője és rendezője Strieženec Alex, főszereplője Scheer Gábor. Közreműködik a Deja Vu együttes. A belépés ingyenes. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

„Egy mű a megbocsájtásról, a bűnbeesés dilemmájáról, az emberi gyengeség, az elesettség kérdéseiről. Egy mű ünnepelt csillagok, „holt lelkek” erkölcsi felelősségéről. Egy mű a zenéről, a zene lélekgyógyító hatásáról.“

 

 

Bővebben: itt

Január 27. (szombat) – A magyar koronázási kincsekről

 

A koronázási kincsekről tart filmvetítéssel egybekötött előadást Dr. Pálffy Géza, a Magyar Tudományos Akadémia tagja január 27-én Pozsonyban, a Pozsonyi Magyar Intézet Védcölöp úti (Palisády 54) épületében. A rendkívüli történelemóra délután 16 órakor kezdődik. Az épületben működő közösségi helységben, a Korona társalgóban a szervezők frissítőt biztosítanak.

Bővebben: itt

 

Január 27. (szombat) – Pozsonyi Magyar Vigadóbál

 

2018. január 27-én, szombaton nyolcadszor rendezik meg a Pozsonyi Magyar Vigadóbált a helyi Vigadóban (Reduta).

A fellépők között lesz Wolf Kati, Kovács Kati, vagy a For You acapella együttes. A zenét a Tequila Showband szolgáltatja. Bővebben a rendezvény plakátján.  Kezdés: 19.00 óra.

 

 

Összeállította: Takács Henrietta

Nyitókép: Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!