Simon Zsolt, Most-Hídból kilépett független parlamenti képviselő közösségi oldalán fogalmazta meg azt az állítást, hogy az MKP együttműködik a Smerrel Besztercebánya megyében és közös frakciót alapítottak. Állítását az egyik helyi lapra alapozta, melyet kész tényként közölt anélkül, hogy annak valóságtartalmát ellenőrizte volna.

 

A Körkép.sk megkereste Cziprusz Zoltánt, az MKP öt fős megyei frakciójának tagját, aki teljes egészében visszautasította Simon állításait.

 

Simon Zsolt mellélőtt

 

„Nem vagyunk közös frakcióban a Smerrel. Az MKP-nak öt fős önálló megyei képviselői klubja van. Mi ugyanúgy támogatjuk Lunter megyefőnököt, mint a 20 fős függetlenek klubja, illetve a 17 fős Smeres frakció”

 

 hirdetes_810x300  

– nyilatkozta Cziprusz a Körképnek.

 

A megyei képviselő hozzátette, hogy Lunterral való előzetes egyezség értelmében, melyet várhatóan hamarosan meg is szavaz a megyegyűlés, az MKP egy elnöki megbízotti pozíciót kap meghatározott munkakörrel és kihelyezett irodával, Rimaszombatban.

 

Cziprusz Zoltán (balja) és Rigó László (jobb oldalt) Kép: CZZ Facebook-oldala

 

Az elnöki megbízott várományosa az MKP Besztercebánya megyei elnöke, Csúsz Péter.

 

Csúsz Péter: Kizárt a Smer és MKP közti pártszintű, kétoldalú együttműködés

 

A Körkép.sk Csúsz Pétert is megkereste, aki elmondta, határozottan vissza kell utasítania Simon Zsolt állítását, mint ahogy az újságban leírtakat is.

 

„A két ünnep között tényleg aláírtunk egy megállapodást a Smerrel, de ez csak a megyei választások utáni tárgyalásokon való közös fellépésről szólt. Mivel csak két megyei frakció van, a Smer és az MKP, ezzel akartuk elejét venni annak, hogy az ún. függetlenek csoportja egymás ellen használjanak ki bennünket“

 

– tisztázta a dolgokat az MKP megyei elnöke, aki szerint ebből leszűrni, hogy a Smer és az MKP közös frakciót hoztak volna létre, valótlanság.

 

Elmondása szerint a megállapodásban foglaltakat be is tartották, és közösen tárgyaltak a Luntert támogató függetlenekkel. Ennek köszönhetően, – amennyiben a megyegyűlés megszavazza, – a megyének két megyei alelnöke (egy független és egy Smeres), valamint egy elnöki megbízottja lesz (MKP).

 

Csúsz Péter, az MKP Besztercebánya megyei elnöke. Kép: Facebook

 

Az MKP is bekerül a megyei irányításba

 

Az MKP-s megyei megbízott egyébként fizetett pozíciót jelent, melynek bérezése a megyei képviselők bérével megfelelő. Csúsz ugyanakkor marad iskolaigazgató, a munkakört szabadidejében fogja végezni. Feladata lesz többek között a határon átnyúló kapcsolatok fejlesztése, az Ipoly-hidak kérdése, a déli járások ügyes-bajos dolgainak intézése Tornaljától Ipolynyékig.

 

„Tiszteletben tartva, hogy vannak választott képviselők. Olyan együttműködést kell kialakítanom minden képviselővel, hogy segítsem őket. Ez egyfajta szervizmunkát is jelent a számukra“

 

– nyilatkozta Csúsz a Körképnek.

 

Ján Lunter, Besztercebánya megye elnöke. Kép: Facebook

 

Csúsz időközben már konkrét feladatot is kapott. A régióból Budapestre tartó buszjáratok újraindítását kell előkészítenie, kialakítva azt is, honnan induljanak majd ezek a járatok.

 

„A Smer és az MKP közti kétoldalú, pártszintű együttműködés kizárt. Ha lesz is együttműködés a megyei önkormányzat szintjén, abban mindhárom klub benne lesz, tehát a 20 független képviselő is. De ez minden” –

 

nyomatékosította az MKP megyei elnöke a Körképnek.

 

Simon nem tudja mit beszél

 

Csúsz Péter az előzetes egyezségek értelmében február elsején kezdi meg tevékenységét. A rimaszombati kihelyezett iroda pedig előreláthatóan március második felében áll fel.

 

A fentiek alapján, Simon szavaiból kiindulva tehát leszögezhető, hogy nem az MKP elnöke nem tudja, mi történik a pártjában, hanem Simon Zsolt nem tudja, mi történik a megyében, ahol lakik.

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!