A  megyei fenntartású intézmény élére február 19-ig pályázhatnak az érdeklődők. Az új vezető személyéről a benyújtott pályázatok alapján a megyei vezetés dönt.

 

Nagyszombat Megye Önkormányzata pályázatot hirdetett a Galántai Honismereti Múzeum igazgatói posztjára. A munkakör betöltéséhez szükséges szakmai követelmények elérhetők a megye honlapján. A pályázati anyaghoz a múzeum fejlesztési koncepciójáról szóló írásos tervezetet is csatolni kell.

 

 

 hirdetes_810x300  

A Galántai Honismereti Múzeum a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat által fenntartott intézmény, amely a városközpontban, a római katolikus templom és plébánia mellett lévő történelmi épületben található. A múzeumot 1969-ben alapították, azóta is nagymértékben hozzájárul a régió sokoldalú, tárgyi emlékekkel való dokumentálásához. A látogatókat állandó tárlatok és időszaki kiállítások várják a múzeum felújított termeiben. A múzeum alkalmazottai különféle szemináriumokat, konferenciákat és rendezvényeket is szerveznek.

 

A kultúrára való nevelés kapcsán az intézmény tárlatvezetést biztosít az egyénileg érkezőknek és a csoportos látogatások során, iskolák számára pedig múzeumpedagógiai tevékenységeket kínál.

 

A múzeum sikeres időszakát éli, éves látogatottsága 2017-ben  5530-ra nőtt az előző évi 3332-höz képest. Idei terveik között a galántai régiót bemutató állandó kiállítások mellett további tárlatok megnyitása is szerepel. Az idei év során változatlanul megtekinthetőek az  állandó kiállítások, amelyek a galántai régió kulturális örökségét mutatják be, mint pl. A szakrális emlékek, A városi lakáskultúra, az 1909. évi gyógyszertári berendezés.

 

 

Legközelebb, 2018. február 7-én az Avarok és szlávok a Dunától északra elnevezésű tárlat megnyitására kerül sor, a múzeumok éjszakája alkalmából pedig A komlótól a sörig elnevezésű kiállítást mutatják be.

 

Az intézményt jelenlegi megbízott igazgató vezeti, a Körkép.sk érdeklődésére a múzeum annyit közölt, még nem döntötte el, hogy ő maga pályázik-e a pozícióra.

 

Körkép.sk/LE, KZS 

Képek: Archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!