Már nem csak az iskola ellehetetlenítése a cél Molnár Péter polgármester számára.

 

Az elmúlt időszakban rendszeresen beszámoltunk a Körképen arról, hogy milyen elképesztő dolgok történnek Kétyen. Február első napja sem telt unalmasan, erről Molnár Péter polgármester ismét gondoskodott. Ezúttal nem az Egyházi Alapiskolával került összetűzésbe, hanem a falu főellenőrnőjével, Leszkó Ildikóval.

 

Február elsején délelőtt a főellenőrnő a községi dolgozók korábbi tájékoztatása értelmében megkezdte idei munkáját. Előzetes értesítésében jelezte, hogy miként kezdi meg az ellenőrzéseket és milyen dokumentumokra lesz szükséges.

 

 hirdetes_300x300  

Leszkó Ildikó idáig betegszabadságon volt, ezért a decemberi testületi ülésen sem tudott megjelenni, így a polgármester által kért munkaterv sem került beterjesztésre még a részéről. A tegnapi napon a főellenőrnő bement a hivatalba, hogy átnézze a munkavégzéséhez szükségesek iratokat és dokumentumokat.

 

Én vagyok a főnök, azt teszed amit én mondok

 

Miután erről a szabadságát töltő polgármester tudomást szerzett, berohant az irodába, és nyomdafestéket nem tűrő stílusban próbálta elküldeni onnan a főellenőrnőt. Molnár Péter utasította a főellenőrnőt arra is, hogy hagyja el az épületet, mivel „ő a főnöke és azt kell tennie amit ő mond”. Leszkó Ildikó ezt megtagadta arra hivatkozva, hogy munkaszerződése van és jogosan tartózkodik a hivatalban, hiszen felette a képviselők állnak és nem a polgármester.

 

Molnár Péter erre kihívta a rendőrséget, akik kiérkeztek ugyan, de intézkedni nem tudtak. Nem volt miért kivezetni a főellenőrnőt az épületből. A konfliktus során Leszkó Ildikó kérte a polgármestert, hogy mutassa fel, milyen törvény alapján akadályozza őt a munkában. Erre válaszul egy rögtönzött levelet kapott, melyet nem volt hajlandó átvenni, kérte annak postai elküldését.

 

Sok lehet a takargatnivaló

 

A polgármester folytatva a főellenőr munkájának ellehetetlenítését megtiltotta a község dolgozóinak, hogy bármilyen okmányt átvegyenek tőle és felszólította a hivatal alkalmazottait, hogy délután ne jöjjenek vissza dolgozni. Ezzel is próbálva megakadályozni a főellenőrnő bejutását az épületbe.

 

A történtek után felmerül a kérdés, hogy milyen takargatnivalója lehet a polgármesternek, ha ilyen drasztikus eszközökkel próbálja eltávolítani a főellenőrnőt és akadályozza őt a munkában. A Körkép.sk kérdésére Leszkó Ildikó elmondta, hogy feljelentést kíván tenni Molnár Péter ellen munkavégzésének jogtalan akadályoztatása miatt.

 

Természetesen megkerestük Kéty polgármesterét, Molnár Pétert is, hogy mondja el véleményét az incidensről. A Körképnek nyilatkozva tagadta, hogy bármilyen incidens lett volna és elmondta, ő csak „eltávolította azt, akinek nem volt helye a hivatalban. ”Ezt követően letette a telefont.

 

„Nem volt semmilyen incidens”

 

Kétyen tehát újabb fejezetéhez érkezett a helyiek és a polgármester közti konfliktus. Molnár Péter polgármester sorozatosan ignorálja a testület határozatait, korábban pajszerral esett neki az óvoda épületének, idén januárban pedig munkagépekkel rongálta meg az iskola kanalizációját. A napokban arról is olvashattunk, hogy a faluban aláírásgyűjtés indult a polgármester leváltására.

 


A témát folytatjuk.

 

Oszlík Kinga

Nyitókép: Bokor Klára (illusztrációs felvétel)

 

További ajánlott írások:

 

Ámokfutás Kétyen – Pajszerral esett neki a polgármester az óvoda épületének – Videó

 

Állandó készenlétben a kétyiek, hogy gátat szabjanak a polgármesteri önkénynek

 

Feszült helyzet a kétyi óvoda körül

 

Az MKP vezetése támogatja az érsekkétyi óvodát

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!