Péntek délben az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vették a XXIII. téli olimpiai játékok. Hosszú évek után végre van kikért izgulnunk, a férfi korcsolya-váltó elmúlt években nyújtott teljesítményével bizakodásra ad okot. Természetesen ezzel a versenyzők is tisztában vannak óriási nyomás alatt kénytelenek küzdeni, hogy maguknak és a közvéleménynek is megfeleljenek.

 

Szerencsére az ipolysági és a régióban elhelyezkedő kis iskolák, óvodák nebulói nincsenek így ezzel. A számukra kiírt olimpiai témájú rajzpályázatot nagy kedvvel és szebbnél szebb beküldött művekkel abszolválták. A városi könyvtárban megtekinthető kiállítás február végéig tart. A festmények, rajzok, grafikák a gyermeki kreativitás gyöngy szemei. Bár a szervezők több kategóriában hirdettek győzteseket, meggyőződésem, hogy a nyertesek kihirdetése nem volt könnyű feladat.

 

Ipolyságon a sport mindig szerves része volt a város életének. Az 1896-os athéni olimpián résztvevő Szokolyi Alajos bronzérmet szerzett százméteres síkfutásban. Több feljegyzés szerint is őt tartják Magyarország első olimpiai érmesének. A mostani kiállítás neki is emléket állít, hiszen a nevével fémjelzett polgári társulás a rajzverseny kiírója.

 

 hirdetes_810x300  

 

 

 

 

 

Dian Csaba

A cikkben szereplő képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!