A VIA NOVA  ICS csaknem tíz éve működik a Gömöri régióban. Ezalatt nagyon sok akciót rendeztek a helyiek nagy megelégedésére, de nem utolsósorban saját örömükre is. Kulturális és sport-rendezvények egész sorát, bálokat, fesztiválokat.

 

Az ICS Barkóság csoportot Almágy, Dobfenék és Péterfala fiataljai alkotják, most ők szerveztek egy jótékonysági akciót. Adománygyűjtést hirdettek a hétvégén Almágyban és Péterfalán.

 

„Megkértük az embereket, hozzák el a kihasználatlan, elfekvő ruhaneműt, játékokat. Azokat, amelyeknek odahaza már nem veszik hasznát. Úgy látom, meghallgattak bennünket, reggel óta gyűlnek az adományok. Csak megköszönni tudom nekik,”

 

mondja Kosztúr Klaudia, az ICS Barkóság nemrég megválasztott elnöke.

 hirdetes_810x300  

 

Mede Géza felvétele

 

Elmondja, hogy látni az embereken, hogy örömmel hozzák. Az adományok között gyerekruhák, kabátok, lábbeli, játékok, ágynemű, étkészlet, kristálykészlet, de még férfiöltöny is van. A fiatalok meglepődve tapasztalják, hogy nagyon jó minőségűek, használhatók. Biztosan örülni fognak neki az adományozottak.

 

„Az adományok egy részét aukcióra bocsátjuk, az ebből befolyt pénzt pedig a Füleki Kutya menhelynek szánjuk. A többi adományt pedig a környező nyugdíjas otthonoknak, gyerek otthonoknak, és más rászorulóknak szeretnénk adni,”

 

vázolja az elnöknő.

 

Mede Géza felvétele

 

Elmondják azt is, hogy ICS-s barátaik a Medvesalatt ősszel szerveztek hasonló akciót. Ők is a környező otthonoknak, a rászorulóknak adták az adományokat. Nagyon jó tapasztalataik voltak, sok könnyes szemű, hálás emberrel találkoztak.

 

„Mi is ezt a példát szeretnénk követni, nagyon örülök, hogy lesz mit adnunk,”

 

teszi hozzá az elnöknő.

 

Mede Géza felvétele

 

Ott tartózkodásom alatt sok zsákot hoztak az emberek, a fiatalok nem győztek nekik hálálkodni.

 

„Szívesen hoztuk, biztosan jó helyre is kerülnek,”

 

mosolyog az egyik adományozó.

 

Mede Géza felvétele

 

Közben befut Cziprusz Zoltán is, az ICS Gömöri régiójának a vezetője. Ő öltönyökkel gazdagítja az adományokat. Kérdésemre elmondja, nagyon örül, hogy az ICS Barkóság csoportja felvállalta a gyűjtést.

 

„Csak megköszönni tudom nekik a munkát. Szeretnénk az adományból tavasszal Kárpátaljára is vinni, a többi a környező rászorultaknak jut,”

 

mondja.

 

forrás: facebook.com

 

Kihasználom az alkalmat, és megkérdezem őt a régiós tapasztalatairól a fiatalokkal való munka terén.

 

„Igyekszünk aktívan, egyben hasznosan tevékenykedni. A múlt héten állítottuk össze idei programunkat a régióban, van belőle szép számmal, jut belőle minden hétvégére. Hála istennek, aktívak a csoportjaink, a tagjaink. Mindig jönnek közénk új, fiatal középiskolások, főiskolások, akik bekapcsolódnak a tevékenységünkbe, új vért hoznak, új ötleteket. Az idősödő, megállapodott tagjaink közül páran átlépnek a Baráti Körökbe, és ott folytatják tevékenységüket. Ez a szervezet a harminc év feletti aktív tagjainkat tömöríti. Főleg azokat, akik közéleti tevékenységet is szeretnének kifejteni, vagy ép a magyar családokat érintő programok szervezésében szeretnének aktívabb részt vállalni.”

 

forrás: facebook.com

 

A helyi szervezet elnöknője hozzáteszi:

 

„Szeretném megköszönni a szervezetünk tagjainak is a munkájukat. Főleg Agócs Barbarának, Tóth Biankának, Fehér Barbarának, Horváth Tamásnak, Zagyi Zsoltnak, Szíjgyártó Dénesnek, Mede Péternek, Horváth Nikolasznak, de a többieknek is.” Mondja.

 

A fiatalok közben dolgoznak, válogatnak, a lányok fürgén, a fiúk komótosabban. Vasárnap Péterfalán folytatódott a gyűjtés.

 

Mede Géza    

Nyitókép: facebook.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!