Ahogy minden héten, úgy most is összegyűjtöttünk néhány csemegét a Komáromi járás közelgő eseményeiből. Nézzük mire lesz érdemes odafigyelni a héten!

 

Február 26.

 

A Nádej – Reménység, n.o. együttműködve a Megálló Csoport Alapítvánnyal „Betekintés a függőségbe” című szakmai kerekasztalra várja az érdeklődőket 2018. február 26-án (hétfőn) 14.00 órai kezdettel a Tiszti pavilonba.

 

 hirdetes_810x300  

PROGRAM

 

13:30 – 14:00 Regisztráció
14:00 – 14:20   Bevezető

Mgr. Görözdi Zsolt, Th.D., SJE Református Teológiai Kar, Kari Szenátus elnöke

Mgr. Szőcs Kálmán, a Nádej – Reménység, n.o. igazgatója

14:20 – 15:00

 

 

15:00 – 15:20

„Betekintés a függőségbe”

PaedDr. Strédl Terézia, PhD., a SJE adjunktusa, tanszékvezető előadása a függőségekről

Szendvics, kávé, üdítő

15:20 – 16:30   Szakmai kerekasztal

a témában érintett szakemberek és érdeklődők számára az előadás alapján

 

Komárom (HU) város szervezésében a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján Medveczky Szabolcs: Mennyit bír ki az ember? című zenés sorstragédiáját mutatják be a Jókai moziban, február 26-án, 18.00 órától.

 

forrás: facebook.com

 

Tanulás, tanítás a XXI. században címmel szervezi meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a XXIII. Komáromi Pedagógiai Napokat. A részletes program itt érhető el.

 

forrás: facebook.com

 

Február 27.

 

40 éve tért haza a Szent Korona című előadással várják az érdeklődőket a Nádor utcai Viking Pub-ban este 18 órától. A rendezvény szervezői az ENDRESZ Csoport és az Egy Jobb Komáromért.

 

forrás: facebook.com

 

A Komáromi Gyógyfürdő rendszeres szaunaszeánszokkal várja az érdeklődőket. A legközelebbi alkalomra február 27-én kerül sor. Bővebb infó itt.

 

forrás: facebook.com

 

Február 28.

 

A LelkiErőd című estek lelki barangolásokra nyitnak kaput: mindig más-más, népszerű pszichológiai téma vár az érdeklődőkre. Az előadásokat kötetlen beszélgetés zárja a Zichy-pontban minden hónap harmadik szerdáján. Ezúttal a „Hogyan vészeljük át szeretetben a hisztit és a dacot?” lesz a téma. Bővebb infó itt.

 

forrás: facebook.com

 

A Bränner kúria ad otthont a Selye János emlékkiállítás megnyitójának február 28-án.

 

forrás: facebook.com

 

Retro buli várja az egyetemistákat és nem egyetemistákat a Pincében. A Retro R&B Egyetemi buli szervezői a HÖK és a Pince. Bővebb infó itt.

 

forrás: facebook.com

 

Március 1.

 

Most, hogy véget ért a Valentin-napi „hajtás”, jöhet egy buli a szingliknek. Csütörtökön a West várja tárt kapukkal a bulizni vágyókat egy szingli-partyra. Bővebb infó itt.

 

forrás: facebook.com

 

Március 2.

 

Izsa község várja az érdeklődőket egy csodálatos tárlatmegnyitóra az izsai Kelemantia Római Kari és Néprajzi Múzeumba.

 

 

Március 3.

 

Kreatív kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket a dunamocsi kultúrházban szombaton. Bővebb információk alább:

 

forrás: facebook.com

 

Marcelházán a Szent Imre herceg borlovagrend és Marcelháza község közös szervezésében kerül sor egy borversenyre. Részletek alább:

 

Március 4.

 

Minden felvidéki büszke az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről c. film főszereplőjére, Borbély Alexandrára, aki egykor a komáromi Selye János Gimnázium padját koptatta. Az iskola egykori és jelenlegi diákjai különös lelkesedéssel várják a március 4-i Oscar-díjátadó gálát. Ebből az alkalomból egy kötetlen rendezvényt szerveznek az iskolában, melynek során az este és éjjel folyamán a televízió képernyőjén élő adásban követik majd a díjátadót és együtt szurkolnak az egykori Gimisz-tagnak. A happening jellegű rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők jelentkezhetnek a posta (kukac) sjg (pont) sk e-mail címen vagy a 77 31 312 telefonszámon.

 

forrás: facebook.com

 

Összeállította Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!